appelvrouw Geplaatst: 25 augustus 2014 Geplaatst: 25 augustus 2014 Wat doen jullie met jullie handperen? Is er iemand die ze weckt/invriest of tot jam verwerkt? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
appelvrouw Geplaatst: 25 augustus 2014 Auteur Geplaatst: 25 augustus 2014 Deze komt van Weckenonline: Perenjam 1 kilo rijpe peren600 gram geleisuiker1 kaneelstokje of een beetje citroenschil Bereiding: Schil de peren en verwijder het klokhuis.Snijd de peren in kleine stukjes. Leg ze in een kom met de geleisuiker en zet ze gedurende 1 nacht op een koele plaats, zodat er een siroop ontstaat.Haal de peren eruit en giet het overgebleven mengsel de volgende dag in een kookpan. Laat het koken met een kaneelstokje of een beetje citroenschil.Voeg er dan de stukjes peer aan toe en laat alles goed koken totdat u de gewenste dikte heeft. Schep de jam in jampotjes of weckpotjes (gekookt in soda) en sluit deze direct en zet de jampotjes en weckpotjes omgekeerd op tafel om af te laten koelen. (De nieuwste weckpotjes kunt u met de weckklemmen ook omgekeerd op tafel zetten). Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
geedee Geplaatst: 25 augustus 2014 Geplaatst: 25 augustus 2014 Poire Helene Ingrediënten 4 stevige handperen (bijv. conference ) 300 g suiker 1 bekertje slagroom (125 ml) 75 g pure chocolade (grof gehakt) 4 bollen roomijs (vanille) Bereiden Schil de peren met een dunschiller. Halveer ze in de lengte en verwijder het klokhuis. Doe de suiker met 500 ml water in een pan, breng aan de kook en laat de suiker oplossen. Leg de peren in de suikersiroop en houd 5 min. tegen de kook aan. Schep de peren op een bord en laat afkoelen. Verwarm ondertussen de slagroom in een steelpan tot net onder het kookpunt. Neem de pan van het vuur en laat de chocolade smelten in de warme room. Roer de chocoladesaus door met een garde. Verdeel de gepocheerde peren over 4 borden en schep er een bol vanilleroomijs bij. Schenk de warme chocoladesaus erover en serveer direct. Allerhande magazine 2010 nr. 10 Quote
Katja1604 Geplaatst: 25 augustus 2014 Geplaatst: 25 augustus 2014 Ik heb vorig jaar peren met karamelsiroop ingemaakt. Recept van weckenonline. Quote
appelvrouw Geplaatst: 25 augustus 2014 Auteur Geplaatst: 25 augustus 2014 Geedee mmmm klinkt super Katja dit recept? Hoe smaakte het? Welke peren heb je gebruikt? Waren ze niet slapjes? 1 kilo kleine, vaste peren1 sinaasappel (kan, maar is niet noodzakelijk)2 citroenen of 100 ml citroensap1 kaneelstokje1 theelepel bruine suiker150 gram suiker Bereiding: Maak de sinaasappel schoon.Schil een dunne reep van de sinaasappelschil en pers de sinaasappel uit.Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd deze in vieren.Pers de citroen uit of gebruik het citroensap.Meng daarna alles in een schaal.Doe de suiker en de bruine suiker in een middelgrote pan en voeg 3 eetlepels water toe.Laat alles doorkoken tot de suiker karameliseerd (dit betekend dat de suiker een stroop vormt).Voeg daarna het sinaasappelsap en een 1/2 liter water erbij. (Let wel op met opspatten).Voeg de peren, sinaasappelschil, citroensap en kaneelstokje toe.Kook alles 4 tot 7 minuten (kook het niet te lang want het gaarproces gaat in de weckpotten verder).Vul de gesteriliseerde weckpotten met het mengsel en weck de peren gedurende 30 minuten op 90 graden. Tijd: 55 minuten. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
BartV Geplaatst: 25 augustus 2014 Geplaatst: 25 augustus 2014 Perenmoes kan ook eens een vervanger voor de klassieke appelmoes zijn. Of je mengt ze door elkaar: peer-appelmoes! Quote
Katja1604 Geplaatst: 25 augustus 2014 Geplaatst: 25 augustus 2014 Klopt, appelvrouw, ik heb dat recept gebruikt.Ik heb het alleen niet geweckt, alleen ingemaakt.Ik heb alleen geen sinaasappel gebruikt.Het waren peren uit de supermarkt, weet niet welke, denk conference?Ze waren heerlijk! Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.