Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Walnoot maakt lange nieuwe takken, recht naar beneden


Jorieke123

Aanbevolen berichten

Wij hebben een mooie walnotenboom staan, gekocht met al een flinke stamomtrek zodat we wat sneller noten zouden kunnen kraken.

Ik weet niet meer precies hoe het toen (hij staat al een jaar of 4) is gegaan, maar op de een of andere manier heb ik niet de soort ontvangen die ik wou, en zat er geen kaartje omheen dus weet ik nu niet welke soort het is. Maakt op zich niet uit, want de noten zijn echt mooi en lekker en de boom doet het goed.

Het zal voor deze vraag ook niet uitmaken, maar ik vertel het toch maar even (lange inleiding? welneeee)

 

Dit jaar is de boom tot 2 keer toe wat bevroren door het rare voorjaar. Te vroeg uitgelopen, en daarna dus een klap gehad. We hebben dus geen noten. Maar dat heeft als voordeel dat de boom wel energie heeft voor een boel jonge uitlopers, waarvan er alleen helaas 3 stuks recht naar beneden groeien... Zie hier:

 

IMG400621291408343158.JPGIMG400779401408343166.JPGIMG401074381408343175.JPG

 

Wat doe ik daar het beste mee? Helemaal (dus echt bij de horizontale tak waar ze vandaan komen) afknippen? Wanneer dan? In de rest van de kruin groeit zo te zien verder niets naar beneden, en gewoon netjes omhoog/opzij.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja hoor. Als je dat wil, kun je de 2 takken gewoon nu kort ( op het oudere hout ) wegsnoeien. Best nu in de groei nog, niet na bladval ivm bloeden, waar een noot erg last van kan hebben.

Ziet er verder prima uit hoor ! Mooie boom.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De walnoot heeft sowieso de neiging zijn takken naar beneden te laten groeien, maar dit lijken wel omgekeerde waterloten. Weghalen tot aan de tak, wij snoeien (zelfs hele grote takken) in onze boom ongeveer tot half november dus je hebt even tijd. Ik heb trouwens als je wilt nog een 3 jarige walnoot van goede kwaliteit voor je staan in mijn tuin..hij is nog iets ouder, maar staat hier voor het derde jaar. Dijhoog. Je moet hem er wel zelf uitspitten

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...