Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Kijk al uit naar recepten van bier, wijn, pap, brood, groente, fruit, vlees en vis.

Zal een voorzetje geven.

 

Amandelmelk

1 kop amandelen

2 koppen gekookt water

Gemalen amandelen in het gekookte water 15 mnuten laten trekken. Zeven en het vocht opvangen, proost op de amandelmelk.

 

Broodpap

1 liter melk

6 sneeden brood

50 gram suiker

klontje boter

Melk koken, brood in stukjes scheuren/snijden/knippen en door de melk mengen tot pap. Voeg de boter en suiker toe en kort koken. Eet smakelijk, een lekker stevig ontbijt.

 

Beschuitenpap

½ liter melk

4 beschuiten

3 eieren

bruine basterdsuiker

Melk koken, beschuit verkruimelen en door de melk mengen tot een pap. Kluts de eieren en in de pap koken. Naar smaak kan ieder basterdsuiker toevoegen en smullen maar.

Geplaatst:

Om het topic groenten-en-fruit-in-de-middeleeuwen-t15220.html schoon te houden en de recepten dan maar wel een plek te gaan geven roep ik dit topic in leven.

 

Hier kan je recepten uit de middeleeuwen plaatsen of links naar websites of titels van boeken geven.

 

De link van Leo is een topper. Het is een van de beste in zijn soort.

 

Zelf geef ik de titel van dit boek mee : Een notabel boecxken van cokeryen circa 1514 : http://www.kookhistorie.nl/index.htm

Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl

  • 4 weeks later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...