Indy Geplaatst: 10 augustus 2014 Geplaatst: 10 augustus 2014 Ik ben op zoek naar wat recepten. Ik heb uiteraard al gekeken in de zoekfunctie, en op google. Maar er zal toch ongetwijfeld iemand zijn die het ultieme piccalillyrecept heeft? Quote
weknow Geplaatst: 10 augustus 2014 Geplaatst: 10 augustus 2014 Neen! Dit is een lekkere. http://www.dekooktips.com/recepten/picalil.htm Maar kocht verleden jaar een potje ergens in Vlaanderen van een klein ambachtelijk bedrijfje. De ingrediënten warendezelfde....maar die was toch nog vele malen lekkerder...zacht en mild en heerlijk....zo zou ik ze ook willen kunnen maken. Dus ik volg even om de juiste "fine-tuning" of om het grote heerlijke-piccalily-geheim te ontdekken. Quote In mijn moestuin heers ik als een tiran.Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.
Gemma Geplaatst: 10 augustus 2014 Geplaatst: 10 augustus 2014 Ik heb eens een potje gehad van appelvrouw. Heerlijk! Misschien wil ze het recept delen of heeft ze dat al gedaan? Quote http://www.buitenthuis.blogspot.comRien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.( St. Ignatus 1491-1556 )
appelvrouw Geplaatst: 10 augustus 2014 Geplaatst: 10 augustus 2014 Dank Gemma..Nou ik schrijf dus altijd alles op, want het zou wel eens iets voor het blog kunnen zijn..maar ik kan nog even niets vinden. Morgen even verder zoeken oké, ik ben nu een beetje moe Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Indy Geplaatst: 10 augustus 2014 Auteur Geplaatst: 10 augustus 2014 Ik ga wel ff op je blog spitten. Quote
angela († maart 2025) Geplaatst: 11 augustus 2014 Geplaatst: 11 augustus 2014 Ik heb toevallig een bloemkool klaar liggen voor het zelfde moet alleen nog naar de tuin augurken halen.Maar nu wacht ik ook even op het recept van Jet Quote
appelvrouw Geplaatst: 11 augustus 2014 Geplaatst: 11 augustus 2014 Gevonden. Je lacht je suf als je mij ziet met mijn stapels gekleurde briefjes op 6 verschillende plekken. Uiteindelijk vond ik het in een schrift waar ik voornamelijk Lorrainse recepten in verzamel.Nou of het een goed recept is mogen jullie uitmaken, als ik het zo van iemand zou krijgen zou ik er niks mee kunnen...en eerlijk gezegd weet ik niet hoe ik deze ingrediënten verder heb verwerkt maar dat zal wel zo,n beetje zijn zoals in de gewone recepten staat.Er staat dus 200 gram Egyptische ui en oerprei samen en als je iets niet kan lezen vraag je maar... Het zit er dik in dat ik ongeveer de werkbeschrijving van een van deze recepten heb gevolgd uit mijn inmaakboeken. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Erny Geplaatst: 11 augustus 2014 Geplaatst: 11 augustus 2014 Op Diana's site ook een Piccalilly-recept... http://www.mooiemoestuin.nl/inmaken/piccalilly/ Quote
angela († maart 2025) Geplaatst: 11 augustus 2014 Geplaatst: 11 augustus 2014 Ik heb al een paar recepten gezien waar word aangeraden alles eerst 24 uur in zout te zetten. http://www.culy.nl/recepten/video-piccalilly-maken-met-ricardo-van-ede/ Quote
Indy Geplaatst: 11 augustus 2014 Auteur Geplaatst: 11 augustus 2014 Super Jet,dank je voor de moeite. Ik had inderdaad ook recepten gevonden waarbij je eerst alles in zout zet. Quote
angela († maart 2025) Geplaatst: 12 augustus 2014 Geplaatst: 12 augustus 2014 Nou ik heb hier het een en ander in het zout staan.Morgen verder. Quote
weknow Geplaatst: 12 augustus 2014 Geplaatst: 12 augustus 2014 Erny schreef: Op Diana's site ook een Piccalilly-recept... Ha...dat is hetzelfde recept als waarvoor ik ook al een link gaf en dat ik een aantal keren gemaakt heb. Ik haalde het uit een boekje uit de jaren 80, met inmaakrecepten. Diana (en ook die website waarnaar ik verwees) haalde daar ook een aantal andere recepten op haar site uit. Het is het recept waarvan ik zei: "lekker"! Maar meteen aangaf dat ik met precies dezelfde ingrediënten een veel lekkerder geproefd had en me afvroeg hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen. Aan het voorweken in zout zal het niet liggen. Standaard verminder ik de hoeveelheid zout die geadviseerd wordt flink en in (ook) dit recept wordt niet alles in zout gelegd 24 uur voordien. Dat vind ik een groot voordeel, omdat door dat inleggen in zout het resultaat zo gezouten is. Los van het gezondheidsaspect, vind ik zoetzuur dat zo enorm zout is echt niet meer lekker. Dat is voor mij een belangrijke reden om het zelf te maken, want bijna alle gekochte zoetzuur uit de supermarkt is in mijn smaak minder lekker omdat het zo enorm zout is. Tuurlijk: ieder zijn smaak , maar in mijn ogen biedt dat inleggen dus geen voordelen voor de smaak van het resultaat en waarschijnlijk ook niet voor de houdbaarheid. Wel maakt het alle ingrediënten wat "gaarder" en minder knapperig dan door in (wat) zoutwater te koken en ik kan me voorstellen dat sommigen meer van een resultaat houden waarin je de afzonderlijke groenten: augurken, wortel, ui, kool enz, minder meer proeft omdat ze zachter zijn geworden. Quote In mijn moestuin heers ik als een tiran.Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.
thea Geplaatst: 12 augustus 2014 Geplaatst: 12 augustus 2014 in mijn boek-koken is fijn.staat ;mosterd zuur-stukjes verschillende groenten in azijn en kerrie.piccalilly- mosterdzuur gemaakt van 1 soort groente. Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
angela († maart 2025) Geplaatst: 27 augustus 2014 Geplaatst: 27 augustus 2014 Ik vergat te melden dat mijn piccalilly in de tussentijd klaar is.Ik moet zeggen dat ik:1 bloemkool1 courgette3 grotere augurken1 uien kruiden heb gebruikt en dat ik 4 potten piccalilly er aan over hield.Hij staat nu in de kelder dus ik kan nog niet zeggen hoe hij smaakt. Quote
angela († maart 2025) Geplaatst: 29 oktober 2014 Geplaatst: 29 oktober 2014 Ik heb intussen een pot open gemaakt en hij smaakt prima, alleen is hij een beetje flauw vind ik zelf.Ik heb er ook niet aan gedacht om een extra snufje zout toe te voegen omdat alles al in het zout heeft gestaan. Quote
angela († maart 2025) Geplaatst: 3 september 2015 Geplaatst: 3 september 2015 Ik ben weer van plan piccalilly te maken dit keer voeg ik echter ook een worteltje toe denk ik.Ik weet alleen niet meer wat ik er nou vorige keer aan kruiden en zo in heb gestopt behalve mosterd zaad en kurkuma.Ik heb dat natuurlijk ook niet opgeschreven Quote
Indy Geplaatst: 3 september 2015 Auteur Geplaatst: 3 september 2015 heel herkenbaar.Ik heb dat ook altijd. Quote
angela († maart 2025) Geplaatst: 7 september 2015 Geplaatst: 7 september 2015 10 potten piccalilly gemaakt. Er zit in:1 bloemkool1 gele winterwortel1 courgette3 augurken2 uien2 lemon komkommers Dit alles fijn gemaakt in de keukenmachine toen in een pan met evenveel azijn als water.In een bakje mosterdpoeder, kurkuma, kerrie gemengd beetje aangelegd met vocht en toen in de pan gedaan.Nog een beetje zout en suiker toegevoegd en even laten koken.Een beetje vocht gemengd met bloem en dit ook nog door het mengsel gedaan en toen heet in de potten en ondersteboven weggezet. Nu nog hopen dat het smaakt. Quote
weknow Geplaatst: 7 september 2015 Geplaatst: 7 september 2015 In het handgeschreven recept van appelvrouw staan ook nog wat andere groenten die je kunt gebruiken in een piccalilly. Hier nog wat ideeën voor wat er in kan: (Ik gebruik wat ik heb en van sommige groenten heb ik over) spercieboontjes (fijngesneden, heel kort gekookt), raapjes in kleine blokjes, koolrabi-knol (als vervanging van bloemkool), pompoen en stukjes van stevigere (niet te natte) courgette-achtigen (Pattisson) met schil als ze nog jong zijn, minitomaatjes, paprika, pepertje als je daarvan houdt, venkel, radijs, appel, alle eetbare alliumsoorten, witte of gele of chioggiabietjes, peultjes, erwtjes en vast nog wel meer. Quote In mijn moestuin heers ik als een tiran.Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.
Indy Geplaatst: 9 september 2015 Auteur Geplaatst: 9 september 2015 Pepertjes er in lijken mij wel erg lekker Ga het proberen. Quote
angela († maart 2025) Geplaatst: 26 augustus 2016 Geplaatst: 26 augustus 2016 Er staat bij mij weer het een en ander in het zout.Deze keer heb ik geen augurken die dingen doen het dit jaar niet maar ik heb wel een boel muizenmeloentjes dus die gaan er deze keer in. Quote
angela († maart 2025) Geplaatst: 27 augustus 2016 Geplaatst: 27 augustus 2016 Ik kwam deze tegen op het internet vond hem wel leuk.http://www.kro-ncrv.nl/binnenstebuiten/seizoenen/2016/30-143730-13-01-2016/290-110095-zelf-piccalilly-maken Quote
angela († maart 2025) Geplaatst: 28 augustus 2016 Geplaatst: 28 augustus 2016 Gisteren piccalilly gemaakt deze keer zit erin: 1 bloemkool1 courgette1 winterwortel1 te dikke komkommeralle muizenmeloentjes die ik had, bij gebrek aan augurkkleine uitjes, waren er te weinig om een potje uitjes op het zuur te maken. 2 eetlepels kurkuma2 eetlepels kerrie poeder2 eetlepels mosterd poeder.2 eetlepels bruine suikersnufje zoutsnufje witte peper4 eetlepels bloem azijn en evenveel water Groenten 1 dag op zout water gezet.Volgende dag fijn gemaakt in de keukenmachine.De kruiden bij elkaar in een schaaltje gedaan en gemengd toen ook de bloem erdoor en hier iedere keer wat van het azijn water mengsel aan toe gevoegd tot je een mooi glad papje hebt.Dit doe je in een pan bij de rest van het azijn water mengsel, goed roeren tot het zich mooi mengt en het dikker word terwijl het kookt als je vind dat het dik genoeg is de groente toevoegen.En heet in de potten, voordat het in de pot gaat proef ik nog wel een keer of het niet te zuur of te zoet of zo is dan kun je er nog iets aan doen. De alle eerste keer dat ik piccalilly maakte was hij het lekkerst maar toen heb ik natuurlijk niet opgeschreven wat en hoe ik dit heb gedaan dus vandaar nu wel en maar weer afwachten hoe hij over een paar maanden smaakt Quote
angela († maart 2025) Geplaatst: 29 augustus 2017 Geplaatst: 29 augustus 2017 Nou we zijn weer bezig hij zit nog niet in de potten vind hem namelijk te zuur dus dadelijk nog even proberen te fixen. Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.