Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Rabarber nu nog oogsten?


citroen

Aanbevolen berichten

Mijn rabarber was niet om te genieten afgelopen jaar ,(Wou precies niet groeien) nu heeft hij zijn schade ingehaald dikke en lange stelen .

Kan hij nu nog geoogst worden ,en gegeten ? of bevat hij nu te veel Oxaal zuur ?

aangepast door Gast
Link naar reactie
Delen op andere sites

Titels van nieuwe topics moeten echt wel wat vollediger zijn.

Probeer te omschrijven wat je vraag of probleem is, dan is voor alle leden snel te zien of ze er wel of geen antwoord op hebben.

 

Ook is er al veel te vinden over rabarber en het wel of niet mogen/kunnen eten van de stengels rond deze tijd. De zoekfunctie is dan heel handig, geeft je snel antwoord op je vraag. Of je vind een topic wat er veel mee te maken heeft, en dan stel je daar je nieuwe vraag.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je stevige planten hebt kun je m.i. nog wel oogsten. Kwijnende plantjes zou ik vooral laten aansterken.

Over oxaalzuur maak ik me niet werkelijk zorgen, zolang ik niet dagelijks rabarber eet. Eventueel wat kalk toevoegen.

 

Wel letten op het verhouten van de nerven in de stengels. Dan krijg je een soort "draden" in je rabarbermoes. Vies!

Wanneer de plant een bloem begint te vormen, begint het blad ook te verhouten, soms al eerder.

Ik heb het idee dat dikke stengels eerder verhouten dan dunne, maar heb dat nooit precies bekeken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...