moerman Geplaatst: 5 juli 2014 Share Geplaatst: 5 juli 2014 In mijn kas heb ik een mooi joekel hangen. De meeste tomaten worden gewoon regelmatig, maar deze .... Deze week zullen we hem gaan proeven lijkt mij. In de kas zie je hem nog net hangen aan het eind van het pad. Het is ook de eerste tomaat die aan het kleuren is. Quote Tuinieren op 210 m² op de kleigrond van De Smalle Steeg in Nijmegen. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Look Geplaatst: 5 juli 2014 Share Geplaatst: 5 juli 2014 Ik heb dit jaar voor het eerst dit soort, maar ik vind het helemaal niks.Nadat de bloemetjes zijn uitgebloeid krijgt het steeltje een geel stukje en valt eraf. Zaad misschien te oud? Twee jaar geleden gekocht in Frankrijk maar het zakje was nog niet opengeweest. Quote Diegene die veel heeft, kan ook veel uitdelen. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
moerman Geplaatst: 5 juli 2014 Auteur Share Geplaatst: 5 juli 2014 Ik had het zaad vorig jaar uit een gekochte tomaat gehaald. Doe ik met pepers en puntpaprika ook. Verser zaad krijg je niet en je kan de vrucht lekker opeten. En vaak goedkoper dan een zakje zaad ook. Quote Tuinieren op 210 m² op de kleigrond van De Smalle Steeg in Nijmegen. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Itoero Geplaatst: 5 juli 2014 Share Geplaatst: 5 juli 2014 Waarschijnlijk was dat een dubbele bloem. (meer kroonblaadjes en grotere stuifmeelkoker)Die geven vaak brede, geribde vruchten. Quote Potgrond, de basis van nen bloemenwinkel! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
geertlaurent Geplaatst: 6 juli 2014 Share Geplaatst: 6 juli 2014 De geribbelde lijkt me een perfect nomale couer de bouef, toch? Ik zou niet blij zijn als ze hier straks ribbelloos zouden zijn. Hier staan ze buiten in volle grond dus aan oogsten zijn we nog niet toe. Laat hem smaken Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
moerman Geplaatst: 6 juli 2014 Auteur Share Geplaatst: 6 juli 2014 Zonder ribbels horen ze niet te zijn, maar het gaat normaal om heel ondiepe ribbels. De andere twee op de foto zijn meer zoals het hoort. De grote niervormige tomaat kwam inderdaad uit een dubbele, of misschien wel een vierdubbele bloem. Ik heb de joekel overigens ondersteund met een draadje door een stukje tuinslang. Ik was bang dat de tak het anders niet zou houden. De rest van de plant is overigens minder ontwikkeld dan de andere tomaten planten, die vrucht kost hem veel kracht zo te zien. Quote Tuinieren op 210 m² op de kleigrond van De Smalle Steeg in Nijmegen. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Itoero Geplaatst: 6 juli 2014 Share Geplaatst: 6 juli 2014 Als je ze oogst, wil je ze dan wegen?Ben er benieuwd naar. Quote Potgrond, de basis van nen bloemenwinkel! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
weknow Geplaatst: 6 juli 2014 Share Geplaatst: 6 juli 2014 geertlaurent schreef: Zonder ribbels horen ze niet te zijn, maar het gaat normaal om heel ondiepe ribbels. Die grillige geribbelde vruchten, inderdaad vaak van meervoudige bloemen, zijn bij die echte vleestomaten heel "normaal". Al die grillige en gevarieerde vormen horen er (ook) gewoon bij. Look schreef: Nadat de bloemetjes zijn uitgebloeid krijgt het steeltje een geel stukje en valt eraf. Zaad misschien te oud? Twee jaar geleden gekocht in Frankrijk maar het zakje was nog niet opengeweest. Ouder zaad kan inderdaad wat minder groeikrachtige of minder vitale planten geven. Maar 2 jaar oud is niet veel voor tomatenzaad. Onwaarschijnlijk bovendien dat mindere vitaliteit pas bij de bloei en vruchtvorming zichtbaar wordt. Waarschijnlijker is dat vruchtafval komt door een storing in de groei-omstandigheden. (Te droog, te nat, te koud, te heet, iets in de voedingstoestand van de bodem....?) Quote In mijn moestuin heers ik als een tiran.Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
artisjok Geplaatst: 6 juli 2014 Share Geplaatst: 6 juli 2014 Om je een idee te geven...en om een beetje op te scheppen natuurlijk Oogst van 2011, nu zijn ze nog niet zo ver. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Bit Geplaatst: 6 juli 2014 Share Geplaatst: 6 juli 2014 Kijk ook eens hier, ook voor de Coeur du Boeuf - type tomaten. tomaten-proeven-vergelijk-t10420.html Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Itoero Geplaatst: 6 juli 2014 Share Geplaatst: 6 juli 2014 wowIs dat een couer de bouef? Quote Potgrond, de basis van nen bloemenwinkel! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
artisjok Geplaatst: 6 juli 2014 Share Geplaatst: 6 juli 2014 @Itoero, Ja, dat was mijn grootste tomaat ooit, Coeur de Boeuf. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Bit Geplaatst: 6 juli 2014 Share Geplaatst: 6 juli 2014 Of ook deze. Zegt eigenlijk alles. Dubbele dikke 1e bloemen of niet : https://www.google.nl/search?q=coeur+du+boeuf&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=IpS5U5eYIOnjywOo5IL4BQ&sqi=2&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=768&bih=900 Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
moerman Geplaatst: 9 juli 2014 Auteur Share Geplaatst: 9 juli 2014 Vandaag is de CdB geoogst: 550 gram en echt rijp. Straks eens proeven. Quote Tuinieren op 210 m² op de kleigrond van De Smalle Steeg in Nijmegen. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Look Geplaatst: 9 juli 2014 Share Geplaatst: 9 juli 2014 Mijn Coeur tomaten planten waren prachtig. De bloemetjes ook totdat ze eraf vielen. En omdat ik een ongeduldig typetje ben en gewend was aan vroege tomaten heb ik op een gegeven moment besloten om de planten weg te kieperen. STOM natuurlijk want bij de drie planten die ik heb gehouden omdat ze toch niet in de weg stonden......je raadt het al: komen nu dan toch eindelijk tomaten. Jammer van de acht andere planten. Maar gelukkig heb ik mijn struiktomaten nog en die doen het prima, het worden al echte struiken vol peervormige tomaten! Quote Diegene die veel heeft, kan ook veel uitdelen. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
speets Geplaatst: 17 juli 2014 Share Geplaatst: 17 juli 2014 Wat een joekels!Tot mijn vreugde heb ik ook veelbelovende vruchten. Maar ondersteunen jullie ze? Zijn er nog meer manieren behalve met de 'methode Moerman'? Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Balto Geplaatst: 17 juli 2014 Share Geplaatst: 17 juli 2014 Ik heb gelezen dat originele coeur du boeuf tomaten niet of licht geribd zijn. Ze zien er anders uit dan de meeste tomaten in dit topic. Zijn dat dan geen albenga types? Zie:http://www.plantaardig.com/groenteninfo/berichten/tomaten-telen-coeur-de-boeuf-ossehart/ Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
moerman Geplaatst: 26 juli 2014 Auteur Share Geplaatst: 26 juli 2014 "Methode Moerman"? Wauw, dank je! De andere van mijn CdB's zijn veel minder geribd. Maar zojuist zag ik in Normandië dozen vol sterk geribde tomaten en een maand geleden weinig geribde vruchten in Geneve. Beide gelabeld als CdB. Maakt eigenlijk ook niet uit, ze zijn vooral erg lekker! Quote Tuinieren op 210 m² op de kleigrond van De Smalle Steeg in Nijmegen. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
geertlaurent Geplaatst: 26 juli 2014 Share Geplaatst: 26 juli 2014 De ribbel variant uit de supermarkt is inderdaad een Albenga = peervormig giga veel ribbels en gelig/rood. De F1 zaden en planten zijn normaal ook Albenga's. De echte, maar die.zie.je nergens in de winkel, zijn platter in de vorm van een ossenhart en veel minder ribbelig en roos/rood. Ikzelf vind de Albenga wel een erg leuke tomaat. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
moerman Geplaatst: 27 juli 2014 Auteur Share Geplaatst: 27 juli 2014 Wat een geweldige link. Dank je! Zie:http://www.plantaardig.com/groenteninfo/berichten/tomaten-telen-coeur-de-boeuf-ossehart/ Quote Tuinieren op 210 m² op de kleigrond van De Smalle Steeg in Nijmegen. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
speets Geplaatst: 15 augustus 2014 Share Geplaatst: 15 augustus 2014 ... ze zijn vooral erg lekker!Ik vond het nogal tegenvallen. Beetje melig.Via een van bovenstaande linken las ik: Tip: U hoeft niet te wachten tot de groene schil gerijpt is: de Coeur de Boeuf is dan al optimaal van smaak, doordat de tomaat van binnen naar buiten rijpt.http://alblasserwaard.regiovers.nl/producten/2552-coeur-du-boeuf-tomaten Ik heb hem dus te lang laten hangen, want te mooi om op te eten Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Look Geplaatst: 28 augustus 2014 Share Geplaatst: 28 augustus 2014 Mijn coeur du Boeuf tomaten zijn prachtig van vorm. Maar: het stukje vlakbij het steeltje blijft geel en is ook hard binnenin. Herkent iemand dit? Quote Diegene die veel heeft, kan ook veel uitdelen. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
speets Geplaatst: 29 augustus 2014 Share Geplaatst: 29 augustus 2014 Ja hoor, is vrij normaal. Bij gewone tomaten uit de winkel snij ik dat stukje er ook altijd uit. Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
RobO Geplaatst: 5 september 2014 Share Geplaatst: 5 september 2014 hier worden ze toch helemaal rood, laat er eens een wat langer hangen Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.