stefanie Geplaatst: 10 juni 2014 Geplaatst: 10 juni 2014 Hallo allemaal Ik ben nieuw hier en heb even een vraag. Dit weekend heb ik voor het eerst rabarbercompote gemaakt voor in een taart. Aangezien het goed gelukt is en lekker smaakt wil ik dit vaker maken. Nu is mijn vraag hoe en hoelang kan ik rabarber compote bewaren. (Zodat we het het hele jaar door kunnen gebruiken). Kan het bijvoorbeeld in de vriezer. Zoja zou het dan niet te waterig worden. Of zal ik het ook in jampotten in de kelder kunnen bewaren. Hopelijk kunnen jullie me helpen. Groetjes stefanie Quote
RvO Geplaatst: 10 juni 2014 Geplaatst: 10 juni 2014 Ik stop elk jaar wel wat rabarbercompote in de vriezer. Gaat prima.Overigens altijd zonder toegevoegde suiker. Suiker doe ik er na ontdooien, naar behoefte, bij. Alternatieven: jam maken of wekken. Ik heb het zelf nooit gedaan, wel geproefd en dat was ook prima. Quote
marijke Geplaatst: 10 juni 2014 Geplaatst: 10 juni 2014 Rabarbercompote invriezen gaat prima. De smaak blijft goed behouden.Rabarberjam is ook erg lekker, vooral in combinatie met aardbeien.Rabarber-appelkruimeltaart is echt smullen Quote
stefanie Geplaatst: 10 juni 2014 Auteur Geplaatst: 10 juni 2014 Bedankt voor de reacties! Maar kan het geen kwaad als de suiker al wel toegevoegd is?.Ik heb gelezen dat als je jam maakt je het in jampotten kan doen en op zn kop af laten koelen zodat het dan vacuum trekt. Zou dit voor de compote ook gelden of zal het dan toch bederven. Heb begrepen dat de houdbaarheid ook met de suiker te maken heeft Quote
RvO Geplaatst: 10 juni 2014 Geplaatst: 10 juni 2014 Maar kan het geen kwaad als de suiker al wel toegevoegd is?..Nee. Ik vries het in zonder suiker, omdat ik de rabarber soms liever zoet heb, soms liever zuur. Ik heb gelezen dat als je jam maakt je het in jampotten kan doen en op zn kop af laten koelen zodat het dan vacuum trekt. Zou dit voor de compote ook gelden of zal het dan toch bederven. Heb begrepen dat de houdbaarheid ook met de suiker te maken heeftJa, er moet een minimum hoeveelheid suiker in de jam zitten, anders bederft de jam. Even googelen en je vindt genoeg aanwijzingen. Terzijde: rabarberjam met gember, heerlijk. Quote
stefanie Geplaatst: 10 juni 2014 Auteur Geplaatst: 10 juni 2014 Haha okeHartstikke bedankt voor de tipsRabarber is voor mij hartstikke nieuw dus kan er lekker mee gaan experimenteren! Quote
jootje Geplaatst: 10 juni 2014 Geplaatst: 10 juni 2014 Ik bewaar mijn klaargemaakte rabarber moes/compote inderdaad in jampotjes! Gaat heel goed, heb vorige maand de laatste van vorig jaar gegeten! Net als jam, ja, effe op zijn kop, en klaar! Quote
stefanie Geplaatst: 10 juni 2014 Auteur Geplaatst: 10 juni 2014 Hoi jootje Oke dan is dat toch net zo makkelijk.Wat ik me alleen afvroeg..ik heb nu 500 g rabarber met 100 g suiker gedaan. Nu wil ik het van de week met gelei suiker doen ipv met gewone suiker. Maar is deze verhouding ook goed voor de houdbaarheid. Omdat ik zag dat het bij jam 1 op 1 is. Quote
jootje Geplaatst: 10 juni 2014 Geplaatst: 10 juni 2014 Ik heb geen idee. Jam maak ik ook altijd met de voorgeschreven hoeveelheid gelei suiker. Maar rabarbermoes daar doe ik zo maar wat gewone suiker bij, lang niet 1 op 1. Tot nog toe gaat dat gewoon goed! Quote
angela († maart 2025) Geplaatst: 11 juni 2014 Geplaatst: 11 juni 2014 Ik kook de rabarber gewoon en voeg suiker toe op smaak.Dan gaan hij in potjes even in de ketel dan op de kop en als ik zin heb in rabarber maak ik een potje open.Dit gaat erg goed ik heb vorige keer trouwens gewone suiker gebruikt.Het is dus geen jam, even voor de duidelijkheid Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.