appelvrouw Geplaatst: 7 juni 2014 Geplaatst: 7 juni 2014 Jasmin vraagt en ik draai..een eigen topic om over het programma van Wouter Klootwijk te praten. Inderdaad een heel fijn programma.De laatste aflevering die ik gezien heb ging over uien..gewone en zilveruien.Helaas heb ik deel twee gemist ivm visite... Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
aalterse-willy Geplaatst: 7 juni 2014 Geplaatst: 7 juni 2014 Waar en wanneer is dat te zien???? Quote Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol.
RvO Geplaatst: 7 juni 2014 Geplaatst: 7 juni 2014 Vrijdag, Nederland 2, ca 20:20. Hier kun je de afleveringen vanaf 2010 bekijken. Quote
Valerie Geplaatst: 8 juni 2014 Geplaatst: 8 juni 2014 Ik vind het een goed programma. Zo zie je ook wat er met je eten gebeurd. Hoe belachelijk het is om vlees te importeren en ons eigen vlees te exporteren. Ik denk alleen niet dat al onze hamburgers lekker gegraasd hebben in Ierland. Het geeft een iets te romantisch beeld. Quote Voedselkollektief AlmereBiologisch voedsel van Flevolandse boeren voor een eerlijke prijs
jasmin Geplaatst: 8 juni 2014 Geplaatst: 8 juni 2014 Leuk. Ik kende deze serie niet van Wouter Klootwijk. Ik kijk geen televisie namelijk, al hebben we er wel 1.Dus ik ga maar stap voor stap oude afleveringen kijken. Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
RvO Geplaatst: 8 juni 2014 Geplaatst: 8 juni 2014 (aangepast) ... Het geeft een iets te romantisch beeld.Hij overdrijft veel vaker, in z'n tv-programma's èn in z'n colums. Ik zie de Wilde Keuken dan ook meer als een kruising tussen een colum en journalistiek. Terzijde: Voor wie Klootwijk heel leuk vindt. Hij maakte ook een serie over vis: Klootwijk aan zee. Edit: site over vis werkt niet bij mij. 13 juni 2014 aangepast door Gast Quote
jasmin Geplaatst: 8 juni 2014 Geplaatst: 8 juni 2014 Gisteren heb ik Grote Uien gekeken en vandaag Zilveruien: http://programma.ntr.nl/10021/de-wilde-keuken/archief/detail/aflevering/6000013337/UITJES Ik kende heel Klootwijk niet. Lachen. Hij roeide in een roeiboot door een sloot tussen weidevelden, en ik vroeg me even af of hij wel echt was, en niet een typetje van Van Kooten en De Bie van vroeger... Maar hij schijnt 'echt' te zijn, begrijp ik uit de reacties van de forumleden hier. Nou was ik reuze benieuwd naar de antwoorden op twee prangende vragen waar ik al best lang mee rondloop: Hoe kunnen zilveruitjes zo bizar goedkoop zijn in de winkel (voor 0,45 heb je al goedkope uitjes) en de daar AANhangende vraag: hoe maak je die dingen op grote schaal schoon? Zelf ben ik wel een half uur bezig met schoonmaken voor 1 potje zuur, en schoonmaken zal maar een paar procent van de kostprijs mogen uitmaken, om rendabel te zijn als product... en ......verdorie....Geen Antwoord Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
RvO Geplaatst: 9 juni 2014 Geplaatst: 9 juni 2014 ...Maar hij schijnt 'echt' te zijn, begrijp ik uit de reacties van de forumleden hier...Zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Wouter_Klootwijk.. Hoe kunnen zilveruitjes zo bizar goedkoop zijn in de winkel .... M.i. is heel veel voedsel bizar goedkoop. Iets minder filosofisch: een kwestie van grootschalig werken en mechanisatie. Zie ook de uienrooiers in de serie. Stel je eens voor dat met de hand zou moeten.Nog een voorbeeld, omdat ik daarvan de getallen toevallig uit m'n hoofd ken. Halverwege '70-er jaren was een boer met 30 koeien + melkmachine + knecht een grote boer (in Brabant). Nu - 40 jaar later - ben met minder dan 100 koeien + melkrobot zonder personeel te klein en je kunt zo nauwelijks droog brood verdienen.... hoe maak je die dingen op grote schaal schoon? ... Volgens mij zat dat toch wel in één van die afleveringen: een uienschilmachine. Quote
Bit Geplaatst: 9 juni 2014 Geplaatst: 9 juni 2014 Ja, dit was de 2e aflevering die over uien ging. De voorlaatste aflevering ging óók over uien, en zag je die uien schoongemaakt worden. Dus die ook maar even bekijken Jasmin.2 jaargangen staan op het internet op je oordeel te wachten. Leuk voor als het regent. Quote
RobO Geplaatst: 9 juni 2014 Geplaatst: 9 juni 2014 ik ben fan ook van zijn columns in de krant en zijn bijzondere keukenspullen en recepten...boerenkool met garnalen!zoek ook altijd zijn tips uit: het kookboek van artusi pellegrino (toch maar niet aangeschaft wegens euro 40 en bedaagde recepten) Quote
zoniet Geplaatst: 9 juni 2014 Geplaatst: 9 juni 2014 Gisteren heb ik Grote Uien gekeken en vandaag Zilveruien: http://programma.ntr.nl/10021/de-wilde-keuken/archief/detail/aflevering/6000013337/UITJES Ik kende heel Klootwijk niet. Lachen. Hij roeide in een roeiboot door een sloot tussen weidevelden, en ik vroeg me even af of hij wel echt was, en niet een typetje van Van Kooten en De Bie van vroeger... Maar hij schijnt 'echt' te zijn, begrijp ik uit de reacties van de forumleden hier. Nou was ik reuze benieuwd naar de antwoorden op twee prangende vragen waar ik al best lang mee rondloop: Hoe kunnen zilveruitjes zo bizar goedkoop zijn in de winkel (voor 0,45 heb je al goedkope uitjes) en de daar AANhangende vraag: hoe maak je die dingen op grote schaal schoon? Zelf ben ik wel een half uur bezig met schoonmaken voor 1 potje zuur, en schoonmaken zal maar een paar procent van de kostprijs mogen uitmaken, om rendabel te zijn als product... en ......verdorie....Geen Antwoord ik denk dat ik hulp kan bieden bij alle vragen over zilveruien, bij het familie bedrijf van mijn vader en z'n broers word jaarlijks tussen de 220 en 250 hectare zilveruien geteeld en verwerkt.ik zal kijken of ik wat filpjes neer kan zetten Quote
jasmin Geplaatst: 9 juni 2014 Geplaatst: 9 juni 2014 Ik heb die twee afleveringen dus gezien, maar er werd alleen getoond hoe grote uien worden geschild, maar hoe het met zilveruitjes zou gaan, werd geheim gehouden. En dat laatste was nou echt iets wat ik me al heel lang afvroeg. Via Google lees ik over blancheren, daar kan ik me iets bij voorstellen, maar dan houden we nog het kontje over. Misschien dat na het blancheren, de uien door stevige borstels geleid worden... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
zoniet Geplaatst: 9 juni 2014 Geplaatst: 9 juni 2014 ik kan ook niet alles vertellen, want ook hier geld dat de concurrent mee kijkt.overigens is TOP ( det teler uit het filmpje) de grootste concurrent, en zijn het bedrijf van mijn vader en TOP samen ondertussen goed voor 70% van de wereld productie zilveruien.op onderstaande link word in ieder geval een klein deel uit gelegd.http://www.vecobv.nl/nl/zilveruien het schillen gebeurt door de uien een x aantal seconden te laten rollen over een plaat met sleuven er in,deze plaat draait op hoog toeren en er onder zit een aantal messen. alles aan de ui wat uitsteekt,worteltjes, kontje of stengel, steekt door de sleuven en word daar afgesneden Quote
zoniet Geplaatst: 9 juni 2014 Geplaatst: 9 juni 2014 ik lees het verhaal terug en ik vind het vaag,als iemand mij in augustus even helpt herinneren, dan maak ik zelf even een filmpje, dan zijn we aan het verwerken en daar werk ik zelf ook aan mee Quote
zoniet Geplaatst: 9 juni 2014 Geplaatst: 9 juni 2014 het blacheren ken ik alleen van het machinaal schillen van aardappels en wortels, hierbij word d.m.v. stoom de schil en de buitenste mm van het producht zacht gemaakt, waarna het door een raspende trommel word geleid Quote
RvO Geplaatst: 9 juni 2014 Geplaatst: 9 juni 2014 Ik heb die twee afleveringen dus gezien, maar er werd alleen getoond hoe grote uien worden geschild, maar hoe het met zilveruitjes zou gaan, werd geheim gehouden. En dat laatste was nou echt iets wat ik me al heel lang afvroeg. ...Je hebt gelijk Jasmin, ik nam aan dat zilveruitjes in principe op dezelfde manier werden verwerkt als grote uien, maar dat werd inderdaad niet expliciet zo gezegd in de uitzending. Dat maakt me ook nieuwsgierig naar de filmpjes van Zoniet. Quote
geedee Geplaatst: 9 juni 2014 Geplaatst: 9 juni 2014 Zoniet ik ben ook reuze benieuwd naar je filmpjes Quote
jasmin Geplaatst: 9 juni 2014 Geplaatst: 9 juni 2014 Bedankt, Zoniet. Een aantal andere vragen zijn nou ook beantwoord: de uienvliegbestrijding. Ik ben dol op zilveruitjes trouwens. Helaas heeft de vlieg bij mij toegeslagen, ondanks de aanwezigheid van wortelplanten. Ook dat schillen begrijp ik nu grofweg. Rollen en uitsteeksels afsnijden met vlijmscherpe messen. Heb jij toevallig zicht op hoe je zilveruien het beste kunt laten fermenteren (op zout water zuur laten worden). Vorig jaar is me dat per ongeluk gelukt, terwijl ik eigenlijk mijn proefbatch al weg wou gooien. Dit jaar wil ik weer proberen, als de uienvlieg nog wat voor me over laat. Anders kom ik wel een kilootje bij jou halen... ha, ha... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Eveline68 Geplaatst: 9 juni 2014 Geplaatst: 9 juni 2014 Ik bekijk die afleveringen meestal bij uitzending gemist, ivm avond diensten, ook melk en honing van de EO is leuk om naar te kijken. Quote
geedee Geplaatst: 13 juni 2014 Geplaatst: 13 juni 2014 Vanavond, over koe op een broodje. 20:25, HAMBURGER Quote
RobO Geplaatst: 13 juni 2014 Geplaatst: 13 juni 2014 was weer leuk, "van duur vlees goedkoop vlees maken" Quote
RobO Geplaatst: 14 juni 2014 Geplaatst: 14 juni 2014 oei, kan dat lijden? 26 euro voor een hamburgertje? (wat een geklets...kwaliteit moet betaald worden...die hiltonjongen mag hier wel topkwaliteitsaardbeien komen halen voor 2 euro per aardbei ) Quote
jdw Geplaatst: 14 juni 2014 Geplaatst: 14 juni 2014 Ja je betaalt ook voor dat hotel dat ze om die hamburger heen gebouwd hebben natuurlijk Maar doe mij dan maar die kebab! Kreeg so wie so trek van deze uitzending... Quote
geedee Geplaatst: 12 juli 2014 Geplaatst: 12 juli 2014 Net als ik denk dat ik alle gruwelijke details van onze consumptiemaatschappij nu wel weet, komt Wouter langs met deze aflevering......babymuisjes in doordrukstrips en geslachtsbepaling van een ei Ik blijk te "week" voor dit soort info Jullie zijn gewaarschuwd.... Moet niet gekker worden.... http://www.npo.nl/de-wilde-keuken-van-wouter-klootwijk/11-07-2014/NPS_1245162 Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.