appelvrouw Geplaatst: 31 mei 2014 Geplaatst: 31 mei 2014 Lekkere speltpizza bodems gekocht bij de biowinkel.( En ja ik weet dat ik ze ook zelf kan maken)Waar beleggen jullie je pizzabodem mee? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
RobO Geplaatst: 31 mei 2014 Geplaatst: 31 mei 2014 tradizionale: tomaat, ui, kaas, ansjovis, tonijn, kruidenoftomaat, snijbiet, geitenkaas,baconofandijvie, tomaat, kappers, ansjovis of ham randen vastplakken en dan de tweede bovenop leggen (kweetniet of dat ook met losse bodems kan) Quote
appelvrouw Geplaatst: 31 mei 2014 Auteur Geplaatst: 31 mei 2014 Andijvie? Nee volgens mij kan ik met deze geen gevulde pizza maken.Kappertjes is wel een goed idee, ik heb nog van die o.i.kerskappers Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
RobO Geplaatst: 31 mei 2014 Geplaatst: 31 mei 2014 ja, dunne reepjes andijvie uet, minder waterig, geeft een lekker groentehap met deegkorst Quote
angela († maart 2025) Geplaatst: 31 mei 2014 Geplaatst: 31 mei 2014 (aangepast) Ik doe altijd een ui in kleine stukjes snijden en dan aanfruiten in een pan en dan gehakt erbij rullen daarbij nog een teentje knoflook.Dan tomatensaus erbij of iets in die trent eigengemaakte pasta saus kan ook.Als dit klaar is smeer ik dat over de pizza bodem en bestrooi ik dit met oregano.Dan leg ik schijfjes chamignons erop en stukjes ananas.Daarop gekookte ham en dan nog een flinke laag kaas. 10 augustus 2014 aangepast door Gast Quote
Erny Geplaatst: 31 mei 2014 Geplaatst: 31 mei 2014 bv spinazie en ui en blauwe kaas...en eventueel gebakken champignonnetjes... Quote
Valerie Geplaatst: 31 mei 2014 Geplaatst: 31 mei 2014 Mozzarella en salami Quote Voedselkollektief AlmereBiologisch voedsel van Flevolandse boeren voor een eerlijke prijs
Stan Geplaatst: 31 mei 2014 Geplaatst: 31 mei 2014 Pepers en paddenstoelen met wat kaas en tomatensaus. Beetje ham of spek en gebakken uitje. Quote Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl
Piroska Geplaatst: 31 mei 2014 Geplaatst: 31 mei 2014 Als pizzasaus gebruik ik altijd een pot tomaten/groentesaus uit de weck. Staafmixer erdoor en yummie. (van de rest de dag erna soep)Op de pizza: kappers, zwarte olijven, ansjovis, salami of tonijn, uien, knoflook en veel pepers en kaas. Als hij uit de oven is nog wat vers gesneden oregano erover gooien (niet meebakken dus) Als we echt tijd hebben smoor ik rode uien in balsamico en een beetje suiker met een steranijs, dan dit baksel ipv rauwe uien erop. Heerlijk! Eerst saus, dan kaas en dan de rest erop he? Ik merk hier met pizza maken in de tuin dat heel veel mensen de kaas bovenop de groente doen ipv eronder. Quote http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
appelvrouw Geplaatst: 31 mei 2014 Auteur Geplaatst: 31 mei 2014 Wat een heerlijke tips allemaal! Blauwe kaas heb ik nog een frutseltje van..dat is niet genoeg. Klinkt wel heerlijk met de spinazi.Pepers (vriezer) komen erop vanavond. En shi-takes al dan niet gesmoord. Ik heb ergens nog wat bacon. En ik zal de kaas onder de groente doen Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
loes Geplaatst: 31 mei 2014 Geplaatst: 31 mei 2014 hier is het maar net wat ik in huis heb. pizza is ook ideaal om restjes op te maken.je hoeft ook niet de hele pizza met hetzelfde te beleggen. de ene helft met het ene, en de andere helft met iets anders. handig voor als je niet genoeg hebt (of bij 'lust ik niet'-eten) Quote
Taita Geplaatst: 9 augustus 2014 Geplaatst: 9 augustus 2014 Wij bakken ze zelf in een houtoven. Pizza altijd dun beleggen zodat de bodem lekker krokant wordt. Quote
weknow Geplaatst: 9 augustus 2014 Geplaatst: 9 augustus 2014 Hier is pizza, net als soep, voor de restjes. Af en toe al die overblijfjes van vorige dagen en dingetjes die bijna op datum zijn even opruimen. Basissaus met tomaten en kruiden zoals basilicum, oregano, thijm, rucola e.d. en verder van alles wat op moet. Alle groenten die (net) gaar zijn, kaas, een rauw eitje erover uitgieten, vis en vlees (zowel gebakken als voor op de boterham) kan bijna allemaal. Erwten, bonen, peulen, dun gesneden tomaten, paprika, augurk, courgette-blokjes, snijbiet, alle spinazie-achtigen, fijn gesneden kool, restje jus, tonijn, haring, makreel, witvis, cervelaat, salami, ham, rookvlees, spekjes, chili con carne, pasta....en nog veel meer. Zelf hou ik in de gaten...wat in een ander hartig recept goed samen past, kan meestal ook op een broodbodem van een pizza. En als je het wat minder hartig wilt, zonder tomaat, probeer eens gebakken appeltjes, kaneel, wat gember evt. met spekjes.... Quote In mijn moestuin heers ik als een tiran.Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.
appelvrouw Geplaatst: 10 augustus 2014 Auteur Geplaatst: 10 augustus 2014 Mooie pizza Taita!Weknow..een beetje teveel ingrediënten in jouw lijst..dat is nu net mijn probleem Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Indy Geplaatst: 10 augustus 2014 Geplaatst: 10 augustus 2014 Ik maak meestal de basisbodem (bloem/gist/water/zout/suiker) : tomatensaus met een theelepel basilicum, smeer dat over de bodem. Leg er mozarella op,en roep dan de familie die stuk voor stuk zijn/haar eigen stukje gaan op vullen. Want: de een wil geen salami,maar ham,de ander wil geen kaas,maar wel groente,die lust dit niet,die dat niet. Ik was er klaar mee! Vandaar dat ik het zo doe. Mijn pizza is een mengsel van wat voor handen is. Nu weer regelmatig courgette met spek/ui en ei. Quote
appelvrouw Geplaatst: 10 augustus 2014 Auteur Geplaatst: 10 augustus 2014 Bak je die courgette en de spek dan eerst aan? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Indy Geplaatst: 10 augustus 2014 Geplaatst: 10 augustus 2014 Nee,die leg ik er gewoon op.Met wat uienringen er bij. Echt zalig ,en natuurlijk een laagje (Italiaanse) kruiden uet Quote
appelvrouw Geplaatst: 10 augustus 2014 Auteur Geplaatst: 10 augustus 2014 Een dezer dagen dan toch maar weer eens pizza maken... Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
appelvrouw Geplaatst: 28 november 2018 Auteur Geplaatst: 28 november 2018 Even de ingrediënten van dit topic gecheckt..vandaag het rauwe eitje van weknow maar eens proberen. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.