appelsientje 60 Geplaatst: 26 april 2014 Delen Geplaatst: 26 april 2014 Ik heb een zure kers maar nu is mijn vraag wat kan ik daar mee doen?Het lijkt me dat ze te zuur zijn om zo op te eten. Maken jullie daar soms jam van of iets dergelijks. Quote De aanhouder wint...niet geschoten is altijd mis! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Claudia69 Geplaatst: 26 april 2014 Delen Geplaatst: 26 april 2014 Bedoel je krieken? Die kan je opleggen op siroop - of op likeur. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Piroska Geplaatst: 26 april 2014 Delen Geplaatst: 26 april 2014 Ik heb er vorig jaar wijn van gemaakt, limonadesiroop (erg lekker), jam en likeur. Quote http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Estemy Geplaatst: 26 april 2014 Delen Geplaatst: 26 april 2014 Mijn oma maakte altijd sap van zure kersen. Alles was altijd netjes in de kelder in de grote 10l potten. Meestal hebben we, voor het gebruik, 50-50 sap en water gemengd + een beetje suiker, want in de potten was de sap heel erg sterk van smaak. Bijna een bitter-zuur limonadesiroop. Jam kunt je natuurlijk ook maken of kersen invriezen + suiker en dan later in een kersenvlaai of een andere taart gebruiken. Quote Sorry voor taalfoutjes, ik ben niet Nederlands =)Mijn blog: http://www.moestuinforum.nl/blog/Estemy Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
weknow Geplaatst: 26 april 2014 Delen Geplaatst: 26 april 2014 Morellen e.d. (in Vlaanderen noemen ze dat krieken en ze maken er ook bier van ) zijn veel aromatischer dan zoete kersen. Als je ze te zuur vindt om zo te eten (goed rijp geoogst vind ik ze best lekker!) zijn ze geweldig voor:Jam, sap, compote, taartvulling: Limburgse vla (neen Hollanders "vla" is echt het correcte Nederlandse woord voor vloaj!! Kijk maar in de Dikke van Dale) met kersen was traditioneel altijd van - eventueel geweckte - zure kersen. Hier is dan altijd suiker o.i.d. aan toegevoegd. Mengen met ander fruit kan ook prima natuurlijk. Je kunt ze wecken/steriliseren en ook makkelijk invriezen en dan later gebruiken. Er bestaat een handig apparaatje om pitten te verwijderen als je dat wenst, maar het gaat ook goed met een spitse achterkant van een theelepeltje of zo als het er geen honderden zijn. En verder allerlei toepassingen met alcohol. Quote In mijn moestuin heers ik als een tiran.Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 26 april 2014 Delen Geplaatst: 26 april 2014 clafoutis! iedere dag totdat de kersen op zijn...mmmmmmmmmmmmm (en zo gemakkelijk om te maken)zie: http://www.bloggen.be/appeljam/archief.php?ID=1235142 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.