RobO Geplaatst: 2 januari 2014 Geplaatst: 2 januari 2014 Heb een paar keer pasta gemaakt van gewone biobloem en bloem van harde tarwe.maar ben nog niet tevreden. In het boek Heat van Bill Buford zegt ie dat je droogpasta maakt van harde tarwe en meteenkookpasta van gewone bloem/ met ei, of ei met een beetje water, of aleen water wie heeft er een goed recept met ervaringstips voor me? Quote
Stan Geplaatst: 2 januari 2014 Geplaatst: 2 januari 2014 Zelf maak ik pasta van spelt . Gebruikt recept 300 gr meel(eigenlijk 225 gr bloem en 75 gram grano duro (Harde Italiaanse pasta)), mespunt zout, 3 eieren en 1 eetlepel olie(olijf) de eieren kan je vervangen voor 1/2 dl water per ei. Ik gebruik het voornamelijk voor lasagne(vers) of schepjesmacaroni(droog ik wel) en ook voor de groene pasta met spinazie of kruiden pasta e.d. deze smaken veel beter als je ze zelf maakt. Quote Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl
Bit Geplaatst: 2 januari 2014 Geplaatst: 2 januari 2014 Durf niet goed te reageren, want ik weet eigenlijk heel niet wat je bedoeld met droogpasta Weet ook niet wat harde tarwe is, en biobloem ken ik niet ( heeft dat een andere consistentie dan ? ) Ik draai wel graag mn eigen pasta ja. 100% grano duro. 1 eigeel per persoon ( gemiddeld bordje voorgerecht pasta ) alléén het geel. Maar ik doe dat slordig, dus er komt wel veel wit mee. Neem dan geen water, of minder. Pietsie pietsie zout en wat druppels olijfolie. Alles per persoon he ?Moet mooi glanzende massa zijn. Mag nog wat plakken.Op tafel rol ik deeg. Met veel bloem op tafel. De halve cm dikke plak deeg gaat bij mij in de ingestuifde pasta draaier. Eerst in de dikste stand: plakken maken. Die weer instuiven.Dan gaan ze weer door de draaier, standje dunnere plakDan gaat ie weer door de machine, standje zoals gewenst ( ik maak eigenlijk alleen maar tagliatelle ) Die tagliatelle gaan in volle lengte over de waslijn binnen. over schone theedoeken. Smiddags maken, savonds eten. Soms doe ik er gewone simpele kortgekookte spinazie door, door het deeg. Ik heb een hele gewone, maar goede ( niet echt goedkoop ) pastadraaier. En verder geeft het nogal wat zooi in een grote ruimte. Ik doe het graag. En lékkuuuhhrrr. Quote
Bubbels Geplaatst: 2 januari 2014 Geplaatst: 2 januari 2014 Ik ga uit van het oersimpele 1 ei + 100gr meel per persoon. Ik gebruik graag de tarwebloem van de Lidl. Die is, in tegenstelling tot de meeste "standaard" bloemsoorten echt prima voor pasta. Niet te kort kneden, maar ook niet te lang. En niet haasten! Quote Niet meer actief. Graag contact via mail of fb.
Nynkef Geplaatst: 2 januari 2014 Geplaatst: 2 januari 2014 ik zou het heel graag doen, maar heb geen pastamachine en daar ook het geld niet voor dus Bit, als je hem ooit een poosje uit wilt lenen Quote
geedee Geplaatst: 2 januari 2014 Geplaatst: 2 januari 2014 (aangepast) Weet ook niet wat harde tarwe is, 100% grano duro. Voilá! Ik gebruik per ei ook 100 gr gewone meel die speciale durum tarwe vind ik te duur en niet echt meerwaarde hebben. Er is een filmpje in een ander topic over pasta maken....ff zoeken.... edit: gevonden 2 januari 2014 aangepast door Gast Quote
thea Geplaatst: 2 januari 2014 Geplaatst: 2 januari 2014 Bij Sligro kan je italiaanse pasta meel krijgen. Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
harmony Geplaatst: 6 januari 2014 Geplaatst: 6 januari 2014 @Nynkef: je kunt ook op Marktplaats kijken voor een pastamachine. Zo ben ik voor 10 euro aan die van mij gekomen. Geloof een Atlas, maar weet het even niet zeker. Heb hem nu een jaar of 4, prima ding. Ook ik gebruik 1 ei per 100 gram bloem. Meestal gebruik ik de helft 'gewone' bloem en de helft durum. Die koop ik bij de Turkse/Marokkaanse winkel, is niet duur. Wat zout en een klein beetje olie toevoegen en dan flink kneden.Ik gebruik een bezemsteel om de tagliatelle tot gebruik overheen te hangen, ik legde hem bijv op de rugleuningen van 2 stoelen die tegenover elkaar staan. Nu lopen er 3 honden binnen en fabriek ik een stellage op het aanrecht.Behalve tagliatelle maak ik ook lasagnedeeg. Lekker!! Quote
Nynkef Geplaatst: 6 januari 2014 Geplaatst: 6 januari 2014 dat was ik al aan het doen, maar ik wil liever eerst een keer proberen of het wat voor mij is Quote
harmony Geplaatst: 6 januari 2014 Geplaatst: 6 januari 2014 @Rob, het is ook een kwestie van een aantal keren doen. Dan voel je vanzelf of het deeg goed is of dat er wat bloem bij moet. Ik gebruik niet te veel bloem en kijk ook naar de grootte van de eieren. Het is gemakkelijker om bloem toe te voegen dan ei Quote
Bit Geplaatst: 6 januari 2014 Geplaatst: 6 januari 2014 Dat laatste doe ik ook ja. Je kan aan het deeg ook best nog bloem toevoegen bij het door de machine halen ( 1e stand, dikke plak ). Is het dan echt nog te plakkerig, dan gewoon op de bloem op de tafel kneden enzo en het deeg instuiven voor je het nogmaals door de machine haalt enzo. Quote
geedee Geplaatst: 6 januari 2014 Geplaatst: 6 januari 2014 In onderstaand topic staan ook nog leuke tips.......goed voor n verveel-avond mee door te komen pasta-maken-t630.html?hilit=pasta Quote
Eveline68 Geplaatst: 6 januari 2014 Geplaatst: 6 januari 2014 L jk me leuk om een keer zelf te maken, maar eet niet zo veel pasta. Quote
Stan Geplaatst: 6 januari 2014 Geplaatst: 6 januari 2014 Robo, even een vraagje hoe lang kook jij de eigen gemaakte pasta ? maar ben nog niet tevreden. kan n.l. ook in te lang koken zitten verse pasta hoeft echt van enkel tellen tot enkele minuten(af de dikte ) Quote Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl
RobO Geplaatst: 7 januari 2014 Auteur Geplaatst: 7 januari 2014 het wordt gekookt tot het goed is: stevig maar gaar, dat is hier idd heel kort als de pasta niet te dik is (ik kook bijna nooit met een klok of timer, alleen hogedruk- of sommig ovenwerk gaat op de timer) ik doe er nu minder water in en een mix van pastabloem en biobloem Quote
harmony Geplaatst: 10 januari 2014 Geplaatst: 10 januari 2014 Rob: al geprobeerd met alleen eieren en bloem? Dus zonder water? Quote
RobO Geplaatst: 11 januari 2014 Auteur Geplaatst: 11 januari 2014 nee nog niet, maar dat is inderdaad een van de tips, gaan we doen voor de pompoen-kaas ravioli Quote
greetje11 Geplaatst: 24 januari 2014 Geplaatst: 24 januari 2014 Ik heb vd week bij de xenos pakje verse pastabloem gekocht.500 gram kost € 1,00 maar met de kortingssticker (zaten bij de reclame vd week) dus 75centGeen idee of het wat is, kan het nu niet uitproberen! (stommegebrokenvinger) Quote
Piroska Geplaatst: 24 januari 2014 Geplaatst: 24 januari 2014 Ik maak vrijwel altijd mijn eigen pasta. Ik gebruik altijd gewone goedkope bloem. (sorry maar ik proef dus echt geen verschil met dure bloem als er een saus overheen zit, het verschil tussen zelfgemaakt en pak is daarentegen WEL goed te proeven) Het recept neem ik niet zo nauw, het is ook een beetje afhankelijk van hoeveel eieren de kippen hebben gelegd. Gisteren maakte ik lasagne van 200 gram bloem 1 flink ei, een scheutje olijfolie en een pruppie zout. Dit alles aangevuld met een beetje lauwwarm water om een kneedbaar deeg te maken. Van het restant hebben we tagliatelle gedraaid met de pastamachine en aan de kachel te drogen gehangen (aan het handvat van de oven) en opgeborgen in aflsuitbare bussen voor de volgende keer, werkt goed! Quote http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
Indy Geplaatst: 24 januari 2014 Geplaatst: 24 januari 2014 Ik wil het erg graag eens proberen,maar heb geen pastamachine. Maar die wil ik dan wel gaan aanschaffen,heeft iemand die van de Ikea???Of misschien een andere die je aan kan raden? Quote
greetje11 Geplaatst: 24 januari 2014 Geplaatst: 24 januari 2014 Indy kijk ook eens bij de kringloopwinkel. Quote
Indy Geplaatst: 24 januari 2014 Geplaatst: 24 januari 2014 Ja,daar had ik al eens gekeken,maar om nu een tweedehands voor 5 euro te kopen,terwijl een nieuwe 12 kost Het varieert wie hier prijst,ze prijzen hier bij het Goed,de zooi soms duurder dan het bij de Action is. Hoe dom kun je wezen Quote
RobO Geplaatst: 25 januari 2014 Auteur Geplaatst: 25 januari 2014 tsja, we hebben hier een Marcato met opzetstuk (zo een) voor tagliatelle gekocht, die zijn nieuw een euro of 100, maar heel erg stevig en stabiel. Eerst hadden we een goedkope, maar die beviel slecht, speling, te blikkerig licht dus verschuiven tijdens het draaien, scherpe randen in je handen, tagliatelle sneden niet mooi af...dus voor 12 euro op marktplaats gezet (kreng nooit verkocht overigens, dus naar de metaalstort gebracht...) Quote
Bit Geplaatst: 25 januari 2014 Geplaatst: 25 januari 2014 Heb er 1 zonder zo'n opzetstuk. Al een jaar of 25 oud nu. Ding is onverwoestbaar en nog als nieuw. 10 standen in diktes, maar meestal gebruik je er maar een stuk of 5. Van dikke plakken ( na kneden ) tot dun vlies. Neem je het andere toevoergat, heb je dezelfde dikte's maar dan snijdt ie. van brede tagliatelle ( zal dan wel een andere naam hebben ) tot smal als spagetti. Twee toevoermonden dus. 2 slingergaten. 1 slinger. Niks kan kapot. Super simpel ding. Maar zeer stevig. Onwrikbaar vast te zetten op de rand van een tafel. Je kan er alles mee. Was niet goedkoop. iets van 90 gulden toen.( Sorry, geen foto, ding staat bij familie ) Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.