henkg Geplaatst: 2 december 2013 Share Geplaatst: 2 december 2013 (aangepast) Vanmiddag 2,5 kg Gieser Wildeman gekocht. 0.99 per kilo bij Plus.Maar ja, dat schillen, daar zag ik weer tegenop. Als test maar eens een enkel peertje in tweeen gesneden, en ongeschild gekookt, ongeveer 1,5 uur. Met een schuimspaan uitgeschept.Na even laten schrikken in koud water -ook nodig omdat ik ze anders niet zou kunnen vasthouden- kon ik de schil heel erg makkelijk verwijderen, vele malen sneller dan dat domme schillen, en ook veel minder schilverlies. Vergelijkbaar met het pellen van een tomaat. Zeker bij hele peertjes denk ik dat het resultaat veel gladder oogt. Leuk voor de kerst. Bereide stoofpeertjes zijn trouwens prima in te vriezen, apart, per vier, maakt niet uit. Daarna zou je ze nog een uurtje door laten koken in de pan met kookvocht. Nu bij deze eerste test niiet gedaan. Morgen gaat de rest, als hele peertjes op bovenstaande wijze. Je hoort nog of dat goed gegaan is: komen de toegevoegde smaakstoffen zoals wijn, gemberwortel wel binnenin de peertjes? Ik heb er alle vertrouwen in, en eigenlijk raar dat ik deze wijze nog nergens ben tegengekomen. 2 december 2013 aangepast door Gast Quote 2025_teeltlijst (.xlsx) Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
MartinH Geplaatst: 2 december 2013 Share Geplaatst: 2 december 2013 En worden ze dan ook mooi rood??? Quote mijn moestuin http://www.martinsmoestuin.nl Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
henkg Geplaatst: 2 december 2013 Auteur Share Geplaatst: 2 december 2013 Of ze echt mooi rood worden, dat weet ik morgen pas. De test was met alleen maar water, en slechts 1,5 uur koken. Ze waren lichtroze. Quote 2025_teeltlijst (.xlsx) Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
thea Geplaatst: 2 december 2013 Share Geplaatst: 2 december 2013 1 uur schillen 7 kg.15 min koken in de snelkookpan,zeer donkerrood.Alleen klein beetje suiker en kaneel stokje.Klaar kan het zo in glazen poten op zijn kop.klaar voor de kerst. Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
henkg Geplaatst: 3 december 2013 Auteur Share Geplaatst: 3 december 2013 De test, met hele peertjes, is niet geslaagd.Peertjes werden rimpelig, ook werden ze direct onder de schil veel minder rood. Pellen ging wel heel makkelijk en snel. Met de smaak is ook niets mis.Gelukkig met slechts een kleine kilo getest. De grotere rest, ook hele peertjes met steel, staat nu nog te stoven, wel vooraf geschild.Jammer, want dat schillen: bah! Quote 2025_teeltlijst (.xlsx) Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Arnoud Geplaatst: 3 december 2013 Share Geplaatst: 3 december 2013 Wat maakt mij het toch uit,of ze nu rood zijn of niet,het gaat mij om de smaak,als dit goed is,dan mag het peertje van mij ook geel zijn. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
loes Geplaatst: 3 december 2013 Share Geplaatst: 3 december 2013 waarmee schil je ze? met een dunschiller gaat het vrij gemakkelijk en snel Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
RobO Geplaatst: 4 december 2013 Share Geplaatst: 4 december 2013 of zo: Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
thea Geplaatst: 4 december 2013 Share Geplaatst: 4 december 2013 Mooi ROOD is niet lelijk. Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Loraine Geplaatst: 4 december 2013 Share Geplaatst: 4 december 2013 Ik doe altijd het boortje van de boormachine in z'n achterste Zet de boor aan en hou de dunschiller er tegenaanGeen dure machines en zo klaar Quote Groetjes Loraine "Wat niet kan, moet nog gebeuren." Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
henkg Geplaatst: 4 december 2013 Auteur Share Geplaatst: 4 december 2013 @RobO: Geinig apparaat! Schijnt echter nogal gammel te zijn, en ik zou wel erg veel moeten schillen om de aanschafprijs eruit te halen.@Loraine: De boormachine/dunschillertruc ga ik een keer uitproberen. Bij schillen met de hand is het lastigste stuk de holle bovenkant. Ik denk dat daar een dunschiller ook niet goed gaat bijkomen.Dus ik denk uit te blijven komen op handmatig schillen. Voor een apparaat een te moeilijke handeling, net zoals garnalen pellen of veters strikken. Als ik weer eens stoofpeertjes ga bereiden, zal ik er een paar ongeschild laten, en die vooraf heel licht inkerven. Net zoals ik dat doe met tomaten die daarna een aantal seconden in kokend water gaan. Misschien worden de peertjes dan niet zo rimpelig.Dan ook een testje met een paar peertjes: inkerven, en net zoals tomaten kort en hard koken. Misschien dat de schil dan al te pellen valt. Quote 2025_teeltlijst (.xlsx) Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.