Piroska Geplaatst: 21 november 2013 Share Geplaatst: 21 november 2013 Enkele weken geleden maakte ik een grote hoeveelheid sambal die ik in kleine hak-groente-potjes heb opgeslagen. Nu blijkt dat enkele potjes zijn gaan schiften o.i.d, geen schimmel in elk geval. De potjes bleken niet goed te sluiten. (bij openen kwam de sambal heeeeel langzaam over de rand heen naar boven bulpen) De inhoud ruikt echt nog heel erg lekker, kan ik deze verhitten en opnieuw in potjes doen? Of ben ik dan geschift? Quote http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
thea Geplaatst: 21 november 2013 Share Geplaatst: 21 november 2013 Sambal maak je toch met olie en azijn.en weg zetten in de koelkast. Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
geedee Geplaatst: 21 november 2013 Share Geplaatst: 21 november 2013 Geen idee Piroska......ik denk dat het gistbacterie is.........met koken gaan bacteriën dood dus tja.....je zou denken dat het dan wel okee is maar zeker weten doe ik dat niet. Ik zou ze in elk geval na t koken in porties invriezen, anders heb je over 2 weken weer hetzelfde Bij al mijn sambalrecepten staat dat ze beperkt (max 3 weken) in de koelkast houdbaar zijn. Daarom heb ik mn pepervoorraad gedroogd en gemalen in n potje en maak steeds kleine hoeveelheden aan. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 21 november 2013 Share Geplaatst: 21 november 2013 Ik steriliseer de sambal -in kleine potjes gedaan-nog na tussen de 10 en 20 minuten op 130 graden.Ik weet niet waarom het ging schiften(of gisten..schiften is toch dat de ingrediënten niet meer mengen, en jij hebt het over langzaam over de rand borrelen) bij gisting komt er alcohol vrij...persoonlijk ben ik niet zo van het uitproberen van vreemd uitziende inmaak..ik heb nogal snel buikloop Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Ben92 Geplaatst: 21 november 2013 Share Geplaatst: 21 november 2013 heb je een foto? ik denk volgens mij aan iets anders dan dat het waarschijnlijk is Quote voor alle zaden en zaadjes http://www.aedoszaden.nl plant veredeling, leuk jazeker kijk ook even hier: http://plantbreedingforum.eu/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Piroska Geplaatst: 21 november 2013 Auteur Share Geplaatst: 21 november 2013 Het zal wel gisten zijn ipv schiften, maar het rook niet naar alcohol al is dat misschien moeilijk te ruiken met die pepers. Ik heb ze ook gesteriliseerd maar niet op 130 gr.. Helaas geen foto, ik heb het al uit de potjes gehaald, waar dacht je aan dan? Quote http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Ben92 Geplaatst: 21 november 2013 Share Geplaatst: 21 november 2013 ik dacht dat je dat bedoelde van die ecologische pindakazen waar je gewoon een laagje spul boven hebt liggen, gewoon er doorheen roeren en het is weer goed ik kan me nauwelijks voorstellen dat ook maar iets in sambal zou willen groeien Quote voor alle zaden en zaadjes http://www.aedoszaden.nl plant veredeling, leuk jazeker kijk ook even hier: http://plantbreedingforum.eu/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Heleen1963 Geplaatst: 21 november 2013 Share Geplaatst: 21 november 2013 Beter de sambal geschift dan jij geschift (of zeg ik nu weer eens iets heeeel erg fouts ?? Sorry !!! Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Mariekeenfrance Geplaatst: 21 november 2013 Share Geplaatst: 21 november 2013 Ik maak al meer dan 30 jaar sambal en zou zeggen: weg met die zooi! Als ik mijn sambal maak dan zorg ik dat de prut goed gaar bakt/suddert en er voldoende olie op drijft. In ontsmette potten doen, de prut zit onder de olie en en even op z'n kop zetten. Blijft altijd goed, nog nooit problemen mee gehad. Wel spaar ik kleine potjes voor de sambal, want eenmaal geopend is het wel onderhevig aan bederf.Marijke. Quote Mijn naam is Marijke, maar de Fransen noemen mij Marieke. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 21 november 2013 Share Geplaatst: 21 november 2013 Is mijn ervaring ook Marieke..een week en dan moet het wel op zijn.(sorry ff OT):Als je al 30 jaar maakt, wil je dan je recept in de receptenhoek posten? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
geedee Geplaatst: 21 november 2013 Share Geplaatst: 21 november 2013 Ja dat recept wilde ik ook al vragen Marieke Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Piroska Geplaatst: 21 november 2013 Auteur Share Geplaatst: 21 november 2013 Ok, ik gooi het denk ik wel weg, ik heb nog een boel potten over die wel goed dichtzaten, maar ik vind het zo zonde... (en raar) Quote http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Mariekeenfrance Geplaatst: 26 november 2013 Share Geplaatst: 26 november 2013 Ik zal als ik tijd heb v/d week even receptje posten goed? Quote Mijn naam is Marijke, maar de Fransen noemen mij Marieke. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
geedee Geplaatst: 26 november 2013 Share Geplaatst: 26 november 2013 Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.