Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Enkele vragen aan mensen die hiermee wellicht ervaring hebben:

Kun je snijbiet-stelen in stukjes goed invriezen en zo smakelijk bewaren?

Blancheren....2 a 3 minuten?

Ca. half jaar bewaarbaar?

 

Kan er eigenlijk niet echt iets over vinden. Heb erg veel snijbiet staan. Lekker! Maar elke week 3x op het menu is te veel van het goede. Wil een deel in de tuin laten staan om zo lang mogelijk in de winter te kunnen oogsten. Maar wil ook wat ruimte maken en zou het jammer vinden als goede groente verloren gaat. Vandaar deze vragen.

 

Bedankt alvast!

In mijn moestuin heers ik als een tiran.

Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.

Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.

De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.

  • 4 years later...
Geplaatst:

Aha, ik dacht al dat ik het hier ergens al gelezen had, snijbiet invriezen!. Dat blad ga ik eens even proberen..voor een stamppot of lasagna. De stelen rauw..voor een wokgerecht bv?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Rauw invriezen werkt prima! Blad behandel je net als boerenkool inderdaad. De snijbiet van vorig jaar was nog goed

Vacumeren, ook geen ervaring mee. Al dat extra plastic weerhoudt me er toch van zo'n apparaat te kopen. Maar zonder vacuüm werkt dus ook.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...