Ga naar inhoud

knolselderij bewaren: invriezen, wecken, ...?


Aanbevolen berichten

Geplaatst:

De knolselderij voor o.a. de erwtensoep graaf ik meestal zo tegen deze tijd in de kas in..daar dek ik hem af met blad, en dan blijven ze de hele winter goed. Dit jaar wil ik in de winter de kas aan de binnenkant opknappen, en ook de grond bemesten met een dikke laag paardenmest, enfin, wat nu te doen met 4 grote klaar zijnde knolselderrijen( kunnen niet tegen vorst). Wat doen jullie? Invriezen of wecken?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Ik heb ze in een emmer zand in de kelder bewaard...de knollen in t midden en zand eromheen....heb je geen kelder of andere ruimte waar het koel genoeg blijft?

 

Je kunt ook bolletjesfolie om de emmer doen en emmer buiten ergens verstoppen.

Geplaatst:

geen kelder hier, dus we verwerken ze tot halffabrikaat: geblancheerde blokjes zonder/met room, aardappel-knolselderpuree, of heel fabrikaat: erwtensoep

en dan de vriezer in

dit jaar droog ik voor t eerst ook wat snippers om in de soepjes/groentewokjes te gebruiken

Geplaatst:

Nee een echte kelder hebben we niet. wel een soort gat onder het huis..daar is het smerig(spinnen slakken) en nat. Dat dus maar niet.

Halffabrikaat is misschien wel een goed idee, geblancheerde blokjes voor de erwtensoep..

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...