Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Voor het originele recept zal je Italiaans moeten kunnen lezen Yola! Ik keek even voor je op Franse sites, en zag nergens een recept met rum.

Voor het originele recept heb je 13 soorten kruiden nodig, maar de in Franse recepten vind ik dat niet terug.

Lees je Frans? Dan kan je bij dit recept kijken: http://www.forums.supertoinette.com/recettes_11579.liqueurs_d_artichaut.html

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Frans kan ik helaas niet lezen, zou ik door gebruik van suiker of honing een lekkere likeur van mijn artiskok op rum kunnen maken??

Geplaatst:

Het Franse recept gaat grofgezegd zo:

3 artisjokken wassen en de baadjes in een halve liter alcohol van 95% laten trekken..2 dagen.

dan zeven en toevoegen: 3 blaadjes salie, mespunt kaneel, mespunt koriander(zaad neem ik aan), het raspsel van een citroen.

10 dagen laten trekken en zeven.

een suikerstroop maken van een halve liter water met 250 gram suiker, af laten koelen en samenvoegen.

Fijnzeven en in flessen nog drie maanden laten staan.

 

Omdat je natuurlijk al alcohol hebt van (40%?) zou ik het water laten zitten, en de suiker gewoon in de bereiding laten smelten...

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Dank voor je moeite, morgen korianderzaad kopen, (vind koriander zo stinken kan en wil ik niet in mijn tuin hebben)

mijn artisjok staat ook al langer te trekken, ben heel benieuwd.

Denk je dat de suiker in de alchohol oplost?

Geplaatst:

Het is wat lastiger. In de rosé wel zonder water ( pas uitgeprobeerd).Met rum heb ik geen ervaring. Anders smelt je de suiker in zo min mogelijk water?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

  • 2 maanden later ...
Geplaatst:

Gisteren de cynar geprobeerd, eerst smaakt het vrij naar heftig, heel alcholachtig, de nasmaak is echt heerlijk, hopenlijk moet het nog wat langer staan, al met al ben ik toch aangenaam verrast, en mijn proefslachtoffers ook.

Geplaatst:

het heeft een heel harde alcoholsmaak,terwijl ik rumt langer geduld hebben, vanavond gaan we toch vrij zacht vind in tegenstelling tot jenever en andere brandewijnen.

Mss moet ik nog wat meer geduld hebben.

Vanavond gaan we de pruimenlikeur uitproberen, ben benieuwd.

Geplaatst:

Geen idee hoe dat kan...als ik likeur met eau de vie maak die nog wat hard is, omdat ze nog jong is bv, dan wordt het door toevoeging van fruit of kruiden en suiker een stuk zachter.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...