Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Druivensap maken, hoeveel suiker??


Gemma

Aanbevolen berichten

Ik heb van min schoonouders een heeeeeeleboel druiven gehad (blauw).

Ik wil daar sap van maken.

Heb een weckketel ( kochstar ) met een sapgedeelte ( los opzet stuk )

Maar hoeveel suiker moet ik toevoegen en moet dat gewoon over de druiven gestrooid??

Hoe doe ik dat?

iemand ervaring?

http://www.buitenthuis.blogspot.com

Rien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.

( St. Ignatus 1491-1556 )

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tja, dat ligt aan de druiven, en aan je smaak

Ik zou eerst een klein beetje ontsappen, en dan proeven als het goed is afgekoeld. Of uit de koelkast. Dan nog weet je niet precies hoeveel suiker er in moet, maar weet je wel of het sap echt veel te zuur, of misschien al wel bijna goed is.

 

Ik ontsap vaak vruchten, en doe er eigenlijk nooit suiker bij. Niet omdat ik nou zo gezond doe/ben, maar omdat het sap vaak van zichzelf al erg zoet is. Appels, peren, etc.

Dus ik zou niet weten wanneer je de suiker bij het sap voegt. Het lijkt mij wat vreemd om het suiker al in de sappan te doen, want dan heb je toch dat de ene fles met sap zoeter is dan de andere? Omdat niet alles netjes tegelijkertijd ontsapt en mengt met suiker?

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik gebruik ook nooit suiker maar een vriend had wel ooit te zure druiven. Ik weet dat hij suiker toevoegde aan de druiven in de oogstmand van zijn sap-pan. De hoeveelheid is gewoon naar smaak. Je zou een handvol druiven kunnen persen (met de hand boven een zeef of in een passevite etc) en dan een beetje proevend meten wat de beste verhouding is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hm..sapje van vorig jaar was vrij zuur..

Weg gedaan en flessen hergebruikt voor de sap van dit jaar.

Toch wat suiker aan toegevoegd ( over de vruchten heen ) en zo nu en dan een "steek-proef" gehouden of het nog wel smaakte.

http://www.buitenthuis.blogspot.com

Rien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.

( St. Ignatus 1491-1556 )

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...