Katja1604 Geplaatst: 8 oktober 2013 Geplaatst: 8 oktober 2013 Ik heb geen recept,maar een vraagje.Van een buurman op hetcomplex heb ik paarse boerenkoolplanten gekegen.Het zijn al behoorlijke planten geworden.Als ik boerenkool maak, doe ik aardappels met water in de pan,boerenkool er bovenop, koken en dan stampen.Maar nou hoorde ik dat het water bij paarse boerenkool paars word.Worden mijn aardappels niet paars als ik het samen in eenpan kook? Alvast bedankt voor de antwoorden. Quote
Maarten Geplaatst: 8 oktober 2013 Geplaatst: 8 oktober 2013 De aardappelen worden inderdaad paars. De boerenkool verliest juist de paarse kleur en word donkergroen. Gebeurde bij mij met de Redbor. Quote
Katja1604 Geplaatst: 8 oktober 2013 Auteur Geplaatst: 8 oktober 2013 Dankjewel, Maarten.Qua smaak veranderd er niks, toch?Eens kijken wat mijn kinderen ervan gaan vinden, paars-groene stamppot! Quote
Maarten Geplaatst: 8 oktober 2013 Geplaatst: 8 oktober 2013 Graag gedaan. Qua smaak verandert er niets. Quote
meekje Geplaatst: 8 oktober 2013 Geplaatst: 8 oktober 2013 Verleden jaar had ik paarse boerenkool gezet en gegeten.Vond de stamppot er niet zo smakelijk uitzien eerlijk gezegd.AL was met de smaak niets mis.. Quote Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen... Groetjes! Meekje
Katja1604 Geplaatst: 8 oktober 2013 Auteur Geplaatst: 8 oktober 2013 Ik heb even via google een foto opgezocht, ziet er idd niet echt smakelijk uit.Boerenkool stamppot bij kaarslicht? Quote
Maarten Geplaatst: 8 oktober 2013 Geplaatst: 8 oktober 2013 Misschien is deze salade dan een beter idee: http://www.tartineandapronstrings.com/2012/04/21/rainbow-kale-salad/ Quote
Katja1604 Geplaatst: 9 oktober 2013 Auteur Geplaatst: 9 oktober 2013 Kijk, zo ziet het er wel lekker uit,maar hou niet echt van rauwe boerenkool, ben echt een stamppot eter., Quote
Yola Geplaatst: 9 oktober 2013 Geplaatst: 9 oktober 2013 Is het niet te vroeg voor de boerenkool, dacht dat de vorst erover heen moest.Heb hier ook nog paarse staan, ziet er prachtig uit, weet alleen niet hoe mijn mannen gaan reageren op paarse stamppot ( of eigenlijk weet ik dat wel )Heb ook gelezen dat je de kool in de vriezer kunt gooien maar is denk ik toch anders dan wachten op de nachtvorst.Zou me goed uitkomen, heb een paar weken geleden 3 jonge bentheimer zeugjes gekocht en die wil ik graag de moestuin laten opruimen. Quote
Mariekeenfrance Geplaatst: 9 oktober 2013 Geplaatst: 9 oktober 2013 Hier in Frankrijk kennen ze geen gerechten met boerenkool. Maar de paarse wordt veel in bloemperken gebruikt. Quote Mijn naam is Marijke, maar de Fransen noemen mij Marieke.
Katja1604 Geplaatst: 9 oktober 2013 Auteur Geplaatst: 9 oktober 2013 Boerenkool kan al geoogst worden, na wat vorst smaakt het beter.Maar was toch al van plan nog even te wachten, wilde de vraag alleen alvast stellen. Quote
borderrose Geplaatst: 9 oktober 2013 Geplaatst: 9 oktober 2013 Ik smoor de stamppotgroente vaak in een aparte pan en stamp daar later de aardappels doorheen; ik neem aan dat je op die manier de paarsverkleuring niet in je aardappels ziet omdat de kool groen kleurt tijdens het verhitten. Quote
Katja1604 Geplaatst: 9 oktober 2013 Auteur Geplaatst: 9 oktober 2013 Klopt, op die manier krijg je geen paarse aardappels, het paarse water spoel je weg. Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.