Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Peulvruchten inmaken


luesink

Aanbevolen berichten

Ik ben bezig met een experiment op gebied van peulvruchten inmaken. Normaal gesproken maak ik veel zoetzure groentes, zuurkool en jams. Nu wil ook peulvruchten gaan inmaken. Heeft iemand ervaring op gebied van het inmaken van witte bonen/bruine bonen/kapucijners (of andere peulvruchten) in zoetzuur. Ik maak een zoetzuur met: Water/suiker/zout/azijn/specerijen. Ik ben ook benieuwd naar alternatieve inmaak methodes. Ik ben ook benieuwd of iemand ervaring heeft met het inmaken met melkzuur?

 

Ik ben benieuwd naar uw reactie,

 

Alvast bedankt

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zure snijbonen heb ik al ingemaakt.

Best zeer fijn snijden, en omdat sommige soorten zeer hard kunnen zijn best eerst je bonen blancheren (kook ze een 5 tal minuten in kokend water) en daarna zeer snel refricheren (afkoelen in ijskoud water) zodat ze hun kleur behouden en er niet bruin gaan uitzien.

Daarna werken zoals met zuurkool maar ik gebruik meestal karnemelk om de gisting sneller op gang te brengen en zeer goed kneden.

Zout en suiker naar smaak bij voegen.

 

Hopelijk heb je hier iets aan

Als kok geeft de keuken geen probleem, als boer in de moestuin nog heel veel te leren.

Volg me ook op blog/Leeloo/

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later ...

Dank voor je reactie, ik ben nu aan het experimenteren met het fermenteren van bonen. Ik heb nu de bonen kort geblancheerd en daarna in weckpot gestopt met water en zout. Zoutpercentage (1.5%).

 

Ik ben benieuwd of mensen ervaring hebben met het fermenteren van peulvruchten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weeks later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...