wouttie75 Geplaatst: 26 maart 2011 Geplaatst: 26 maart 2011 Hoe maken jullie de bietjes uit de tuin klaar, ben benieuwd naar grootmoeders recept, alternatieve recepten, inmaakrecepten etc. Hoe kunnen de bieten het beste bewaard worden ? Inkuilen of koken/blancheren en invriezen? Bij de supermarkt zijn ze gevacuumeerd? Wat zijn jullie ervaringen? Quote People who say it can't be done should not interrupt those who are doing it !
arjanm Geplaatst: 26 maart 2011 Geplaatst: 26 maart 2011 Toevallig net bietjes gegeten vanavond. Bij ons houdt niemand van gekookte bietjes, dus wij bakken ze altijd in kleine blokjes. Bieten en een even grote hoeveelheid andere knolgroenten (selderijknol, koolraap, etc) in kleine blokjes snijden. Een minuut of 30 bakken in olie, met redelijk wat kruiden/specerijen naar smaak. Couscous maken volgens verpakking en vlak voor opdienen door de bieten roeren.Lekker met een goed gekruid braadworstje. Quote
Jorieke123 Geplaatst: 26 maart 2011 Geplaatst: 26 maart 2011 Bietjes kuil je nog het beste in volgens mij.Ik ben dol op hele saaie gekookte bietjes, met aardappelen met jus, en een vette speklap met kerriekruiden Verder houd ik eigenlijk niet zo van de echte hollandse pot. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Jorg Geplaatst: 26 maart 2011 Geplaatst: 26 maart 2011 Krootjes heerlijk. Hier worden altijd op de klassieke manier klaargemaakt: Kook ze eerst met schil en al in 1,5 uur gaar. Dan schillen en in blokjes (of in schijfjes net wat je wilt) snijden. Dan nog even een gesnipperd uitje fruiten in wat boter en nog wat azijn, suiker (beide 2 etl op 750 g bieten) en wat zout. Eventueel kan je ook nog een appel toevoegen Quote
Koert Geplaatst: 26 maart 2011 Geplaatst: 26 maart 2011 Klassieke bietjes ben ik niet heel dol op, maar een lekkere bietensalade in de zomer........mmmmmmmmmmm augurkje uitje appel beetje mosterd en mayo...lekker hoor! Quote Even a broken clock is right twice a day
jos Geplaatst: 26 maart 2011 Geplaatst: 26 maart 2011 Ik denk ook niet dat het verstandig is om bietjes binnen te zaaien Jasmin.Bieten moet je gewoon buiten in de tuin zaaien die houden niet van verplanten. We hebben dit al eerder op het forum besproken, maar ik ben een tegenstander van het principe van uitdunnen dat eigenlijk bij bieten gepropageerd wordt. Ik laat ze lekker knus tegen elkaar aan groeien en pluk de dikste steeds ertussenuit. De rest kan dan lekker doorgroeien. En ik heb maanden verse bietjes tot over mijn oren. Meestal twee rijen van 5 meter, genoeg, voor mezelf de diepvries de buren en de familie. En tussendoor ook nog voor de slakken want die zijn er ook dol op. Quote
Jorieke123 Geplaatst: 27 maart 2011 Geplaatst: 27 maart 2011 Dat niet-uitdunnen spreekt mij ook wel aan! Ik zag het in de tuin van Jamie Oliver in dat programma van hem, maar kon er niet veel over vinden verder. Dacht dat ze daar misschien een ander soort bietjes hadden (met ander zaad) dan hier?. Je zou zeggen dat 3 a 4 zaailingen op 1 zo'n stukje wat teveel is, ook voor nog-lang-niet-volgroeide-maar-toch-oogstbare bietjes Het had gekund dat ze ze daar gewoon vrij dicht op elkaar hadden gezaaid, maar niet OP elkaar zoals het hier het geval is. Ik ga het eens proberen dit jaar! Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
hansm Geplaatst: 27 maart 2011 Geplaatst: 27 maart 2011 Ik denk dat bietjes zaaien wel op veel manieren kan, ik zaai ze in koudekas verspeen ze netjes en plant ze uit op nette rijtjes op afstandje van elkaarvoor je het weet kan je al oogsten, vrij snelle simpele teeld.Zoals zoveel groente zijn er gewoon verschillende manieren met een goed eind resultaat en ligt denk ik aan je voorkeur voor hoe te doenik zaai liever zoveel mogelijk groente voor in kas ipv in vollegrond niet speciaal met reden behalve dat ik dat lekker vindt werken. Quote Players only love you when they're playing.
Naiobi Geplaatst: 27 maart 2011 Geplaatst: 27 maart 2011 bietensalade bieten in stukjes snijdenuitje in stukjes bij elkaar in een bak doen lepel mayo erbij scheutje balsamicoazijn even laten staan/intrekken en klaar! Quote pluk de dag
RickT Geplaatst: 27 maart 2011 Geplaatst: 27 maart 2011 Ik ben gek op Grieks eten en veel salade zomers. BBQtje aan, mmm genieten Zomers heerlijke Griekse bietjesdip IngrediëntenCa. 400 g rode bieten (gekookt)1 theelepel gemalen komijn (djinten)zout, peper2 theelepel citroensapenkele takjes peterselieenkele takjes munt1,25 dl (1/8 l) Griekse of Turkse yoghurt BereidingOntvel de rode bieten als ze hun schilletje nog hebben en snijd ze in stukken. Doe de stukken rode biet met komijn, zout en peper en citroensap in de mengkom van de keukenmachine. Neem de blaadjes van de takjes kruiden en voeg ze bij de rest in de mengkom. Meng alles dooreen tot een gladde pasta, maar meng niet te lang door waardoor de massa te 'vloeibaar' zou worden. Heerlijk op een stokbroodje Quote Rick`s Steigerhouten Meubelen
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.