Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

dat zou ik niet weten, maar je kunt er wel heeeeeeeerlijke kruidige perencompote van maken! Als je wilt duikel ik het recept even voor je op?

schaamteloze reclame voor mijn keigeweldige blog: http://plukjegelukje.blogspot.nl

 

#groningen #moestuin #homemade #hond #poezies #natuur #flow #breien #ondernemen #dromen #bakken #koken #huisje #permacultuur #kringloop

Geplaatst:

Zoete peren wecken is erg lekker.

Ik doe het met vanille stokje (2cm) of met steranijs.

Op suiker siroop.1/2 uur op 80 graden.

siroop 500 gr suiker op 1 lt water.

http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.

Geplaatst:

ik heb geleerd dat onrijpe peren zich juist extra goed lenen voor compote, omdat rijpe peren sowieso veel te snel compleet tot moes vergaan (en dat wil je niet bij compote), en omdat rijpe peren al snel veel te melig worden van structuur. Dus ik zou het gewoon proberen als ik jou was!

schaamteloze reclame voor mijn keigeweldige blog: http://plukjegelukje.blogspot.nl

 

#groningen #moestuin #homemade #hond #poezies #natuur #flow #breien #ondernemen #dromen #bakken #koken #huisje #permacultuur #kringloop

Geplaatst:

rauw in de pot en dan wecken.

 

Maar kan ook 15 min koken en dan in schonen potten doen met kookvocht (met suiker) en op zijn kop zetten net zo als jam.

Blijven goed jaren net zoals jam.

http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.

Geplaatst:

Waarom niet gewoon even proberen (alleen stoven, niet wecken), eerst met een stuk of tien peertjes? Simpel recept, niet teveel suiker toevoegen. Één tot drie uur later weet je of ze smaken en zoet genoeg zijn. Afhankelijk van het resultaat ga je dan verder met meer (of niet).

Invriezen van gestoofde peertjes gaat trouwens ook uitstekend.

 

En pulp? Zelfs rijpe handperen stoof ik wel eens, zeker een uur. Die blijven ook heel. Wel op een heel zacht vuur.

1120183653         2025_teeltlijst (.xlsx)

 

 

Geplaatst:

Dit is het geworden:

 

peertjes14911378039193.jpg

 

Onrijpe peren geschild, deze waren nog behoorlijk groen hahaha. De peren in een kom gedaan met citroensap van 2 citroenen en sinaasappelschil

Vervolgens suiker gekarameliseerd, daarna sinaasappelsap toegevoegd met water en dat aan de kook gebracht.

Uiteindelijk de peren erbij en na een minuut of 10-15 koken waren ze al klaar. recept

Anders dus dan stoofperen die uren kunnen koken voor ze zacht worden waren deze al snel zacht. Om te wecken de kooktijd halveren, maar deze 2 potjes komen wel op de komende dagen dus die weck ik lekker niet.

 

Tip dus voor iedereen die veel te veel handperen gaat krijgen.

  • 2 years later...
Geplaatst:

Wat is het probleem als de stoofperen (en andere vruchten) in je weckpot niet helemaal onder het sap staan?

En dan speciaal hete stoofperen die je niet verder weckt.

Droogt dat uit of bederft dat randje dan?

 

Bij appelmoes staat er toch ook geen sap boven...

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Geplaatst:

gaat hier altijd goed ook zonder dat er vloeistof boven de vruchten staat. als de pot maar goed gesloten blijft

 

de relatieve vochtigheid is 100% dus de vruchten drogen niet uit

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...