Wat een leuk onderwerp, ik doe graag mee. Ben hier nieuw, heb een volkstuin met als thema: snoeptuin. Vanmorgen 3, gisteren 6 potten stoofpeer, deels in druivensap. Peren werden niet zoet, ondanks lang stoven, toch wat suiker erbij gedaan> En kaneel, citroen, gember, kruidnagel. Straks ga ik druiven ontsappen,(met klein beetje vlier) heb al 2,5 emmer geoogst, maar moet er nog wat erbij oogsten, anders gaan ze beschimmelen, of rotten. Leuk straks te kunnen melden wat t geworden is:-) wil gelei maken, ook met kruiden en sinasappel rasp en sap. Zou wat appel erbij een goede combi zijn? Ben ook vruchtenleer aan t maken, voor t eerst, maar dat valt tegen: duurt lang, en vrij zuur wat al af is. EEn bramenmengsel met hazelnoot, sesamzaad, kokos en cacao droogde sneller. Framboospuree en druivengelei duurt een eeuwigheid:-(. Maar we experimenteren gewoon door:-)