Ga naar inhoud

Gregorius

Members
  • Aantal items

    13
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

1 Volger

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Drenthe

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. Heb je misschien winterwortels gezaaid, je zou ze anders toch groter verwachten. Ik zaai mijn zomerwortels (Nantes) meestal half april.
  2. Gewoon laten zitten die uitlopers... Hé bekend kasje, kweek ik ook van alles in op. Handig dingetje.
  3. Meestal begin ik met het oogsten als ze dik genoeg zijn (zomer wortels rond als 50 ct stuk) of als het loof wat begint dood te gaan. Deze week de eerste flessen wortels geweckt. Groene wortels zou ik niet eten! Soms zit er ook een witte wortel tussen, deze zijn ook niet lekker. Scheuren in wortels ontstaan door veel regen, ze barsten door het vocht, ze zijn wel lekker alleen ziet het er wat minder mooi uit.
  4. Ik heb vorige week nog Andijvieplantjes (Nummer5) en Slaplantjes (Milan) gepoot. Gaan nog als een trein!!
  5. Bedankt Geedee, ga ik volgend seizoen een hoekje van proberen, bedankt.
  6. Let je er wel op dan je je glazen flessen of potjes een goed voorverwarmd voor je de hele sap of jam erin doet, ze kunnen knappen door het verschil in temperatuur. Heb ik eens gehad, toen knapte de bodem onder de fles weg, al mijn lekkere sap op de grond.
  7. Beste Geedee, (even een vraagje los van het onderwerp) welk stamslabonenras verbouw jij, de rassen die wij verbouwen (verbeterde dubbele wit en speedy) vinden wij niet lekker uit de diepvries.
  8. Je kunt je door ervaring blind staren op de manier waarop je tuiniert. (We hebben het altijd al zo gedaan, waarom anders)We hebben een tuin op zandgrond, die moet je altijd goed mest meegeven want het is arme grond, is ons altijd verteld. Geen idee dat de kwaliteit van mest ook door de jaren heen kan veranderen, denk aan voeding van de koeien en overbemesting van grasland. Dus zelf zandgrond kun je teveel bemesten?
  9. Wij zitten te denken om de bemesting volgend jaar over te slaan, (i.v.m. problemen met in maken van de sperziebonen (weck)). Heeft iemand ervaring met het overslaan van de bemesting van de moestuin, wat is het gevolg voor de opbrengst van de groenten, en het inmaken van groenten.
  10. Wij bemesten al meer dan 50 jaar op de zelfde manier, dat kan het niet zijn. Een teveel aan stikstof lijkt me sterk, bonen maken zelf stikstof aan daarom hoeven ze na het poten ook niet worden bij gemest.
  11. Als de boer stopt met klagen, nadert het einde der dagen.
  12. Wij bemesten altijd met oude stalmest in maart geliik met het omspitten van de tuin. En wat het weer betreft nu was het erg nat, vorig jaar was het droog, het weer is altijd erg grillig in nederland, waarom pas de laatste jaren dit probleem.
  13. Al drie generaties lang worden bij ons sperziebonen (Stamslabonen) voor de winter geweckt. Dit ging altijd goed. Maar de laatste jaren (ongeveer 3) wordt een gedeelte (de helft) van de flessen troebel. Later worden de flessen weer helder, maar komt er een witte laag onderin de fles. De flessen blijven wel goed dicht. Als we later de bonen willen eten zijn ze vreselijk zuur! We hebben van alles geprobeerd: Bonen blancheren, bonen Niet blancheren. Met zout wecken. Wij gebruiken op de tuin altijd oude stal mest van koeien, verder geen kunstmest. We hebben nu het idee dat het misschien aan het ras pootbonen zou kunnen liggen. Dat door veredeling de boon is verandert. We poten de rassen Verbeterde Dubbele Wit en Speedy. Iemand enig idee hoe we dit probleem kunnen oplossen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...