Ik heb zelf nog 0 ervaring met inmaken. Ik herinner me alleen de weckpotten van mijn vader vroeger, met boontjes die smaakloos en veel te doorgekookt waren haha! Daarom heb ik een lichte weerstand tegen wecken.
Maar recentelijk is mijn oven kapot gegaan en nu heb ik een combi stoomoven op het oog. Het is er 1 van AEG, de Steampro 9000.
Hier staat als functie ' inmaken ' bij. Is dit interessant?
Bedoelen ze hiermee blancheren?
Wie kan me wat op weg helpen (ik lees alles al wat los en vast zit) over het inmaken/invriezen?
Ik heb straks als het goed is de SteamPro 9000 en ik heb een hele grote vriezer.
Ik wil graag het volgende inmaken/bewaren.
-sperziebonen (geblancheerd, zodat ik ze kan wokken)
-rode biet (gekookt, zodat ik ze alleen nog hoef op te warmen, ik denk vacumeren en invriezen)
-wortel (liefst alleen nog opwarmen?)
-winterwortel (gereed voor soep en currygerechten, dus geblancheerd)
-prei (gereed voor wokgerechten, ook blancheren?)
-pompoen (gereed voor soep of currygerechten, of toch in z'n geheel bewaren?)
-courgette (gereed voor soep, lasagne etc, blancheren?)
-tomaat (gereed voor soep, en voor sauzen dus als purree etc)
-augurk (als zoetzuur. Dus koken en inmaken?)
-Paprika (gereed voor wokgerechten, dus blancheren?)
Hoe zouden jullie het aanpakken?
Wat vriezen jullie in, wat maken jullie in?
Bedankt!