Ga naar inhoud

IJsselmeer

Members
  • Aantal items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. Dankjewel, wellicht heeft iemand anders ervaring met deze oven. Ik ben benieuwd wat ze ermee bedoelen.
  2. Ik heb zelf nog 0 ervaring met inmaken. Ik herinner me alleen de weckpotten van mijn vader vroeger, met boontjes die smaakloos en veel te doorgekookt waren haha! Daarom heb ik een lichte weerstand tegen wecken. Maar recentelijk is mijn oven kapot gegaan en nu heb ik een combi stoomoven op het oog. Het is er 1 van AEG, de Steampro 9000. Hier staat als functie ' inmaken ' bij. Is dit interessant? Bedoelen ze hiermee blancheren? Wie kan me wat op weg helpen (ik lees alles al wat los en vast zit) over het inmaken/invriezen? Ik heb straks als het goed is de SteamPro 9000 en ik heb een hele grote vriezer. Ik wil graag het volgende inmaken/bewaren. -sperziebonen (geblancheerd, zodat ik ze kan wokken) -rode biet (gekookt, zodat ik ze alleen nog hoef op te warmen, ik denk vacumeren en invriezen) -wortel (liefst alleen nog opwarmen?) -winterwortel (gereed voor soep en currygerechten, dus geblancheerd) -prei (gereed voor wokgerechten, ook blancheren?) -pompoen (gereed voor soep of currygerechten, of toch in z'n geheel bewaren?) -courgette (gereed voor soep, lasagne etc, blancheren?) -tomaat (gereed voor soep, en voor sauzen dus als purree etc) -augurk (als zoetzuur. Dus koken en inmaken?) -Paprika (gereed voor wokgerechten, dus blancheren?) Hoe zouden jullie het aanpakken? Wat vriezen jullie in, wat maken jullie in? Bedankt!
  3. sorry dubbel geplaatst😅
  4. Ik wil in een 100x40 bak een kruidentuintje maken. Gewoon voor de leuk, zoveel kruiden gebruiken we nu ook weer niet. Maar nu google ik me suf maar wat is de leukste (en beste) verdeling qua kruiden? Hogere wat achteraan? Welke naast elkaar, welke niet? Ik had ook al gelezen om de eenjarige en vaste planten gescheiden te houden? de munt komt wel bij de bak in, maar in een aparte pot. De volgende kruiden willen we er graag in: basilicum (geen must, staat ook al tussen de tomaten in de kas) tijm rozemarijn munt gekrulde peterselie oregano dille evt citroenmelisse en salie. Ik heb van allemaal zaad. Hoeveel zaadjes neem ik per soort?
  5. Ik had voorgaande jaren tomaten ook buiten, nooit problemen mee gehad en mooie opbrengst. Maar op die plek komt nu het zwembad te staan aangezien die flink groter is. En in de grote moestuin hiervoor van 40m2 heb ik halfschaduw dus daar kunnen ze niet bij.
  6. Het laatste stuk van de tuin is nu ook vol want eindelijk heb ik een kas(je). hij is 2x2 meter, meer ruimte was er echt niet op die mooie plek waar vanaf 12 uur tot zonsondergang de zon op staat. Ik wil er graag 1 komkommer plant en 1 augurkenplant in kwijt. Hoeveel paprika en tomatenplanten kan ik dan nog kwijt? Ik heb er geen stellingen oid in, dus alle planten kunnen de hoogte in.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...