Ga naar inhoud

suikerbuikje

Members
  • Aantal items

    55
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

1 Volger

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Groene Hart
  1. Ik heb ook drie wyandotte kipjes rondlopen in mijn tuin. Gaat prima als je inderdaad rekening houdt met de dingen die door voorgaande posters al gezegd zijn. Jonge plantjes zul je echt elders (in potten) moeten laten opgroeien en pas als ze redelijk volwassen zijn in de tuin kunnen poten (en dan nog met willekeurig succes). Hou rekening met bergen grond waar je ze niet verwacht en diepe kuilen op andere plekken. Je zult versteld staan over hoeveel grond die kleine prutsers kunnen verzetten. Kippenvoer lokt ook andere beesten aan. Niet alleen muizen maar bijvoorbeeld ook (wanneer je tuin aan water grenst, zoals in mijn geval) eenden die de voeremmer leegvreten. Bijkomend voordeel van kippen behalve de eitjes is dat ze ook elke naaktslak die het in zijn hoofd haalt om in jouw tuin domicilie te kiezen wordt opgevroten. Nadeel van wyandotte kipjes vind ik overigens wel dat ze om de haverklap broeds zijn (en dan dus niet leggen) en weken lang sikkeneurig op een leeg broednest kunnen bivakkeren.
  2. Sorry, nog geen foto maar misschien dat mijn beschrijving van het probleem al meteen een duidelijke oorzaak geeft? Het gaat niet goed met de pootsjalotjes. Na een vliegende start is het loof verdroogd en vergeeld. Ik heb gisteren twee clusters eruit gehaald en de beginnende sjalotjes zijn verweekt, slijmerig en zacht. Iemand enig idee wat de oorzaak kan zijn? De in hetzelfde vak geplaatste rode en gele uien doen het goed en vertonen niet hetzelfde probleem. Bij de knoflookteentjes heb ik er gisteren twee weggehaald die hetzelfde euvel vertoonden. Te nat, te droog, ziek?
  3. Waar mijn komkommers het echt goed doen zijn de augurken tijdens het voortrekken in de kas overleden. Kan ik nog opnieuw zaaien of is dat al te laat? Plantjes heb ik bij het tuincentrum ook niet kunnen vinden
  4. Bij ons op de tuin is geeneens stromend water. Wel grenst elke volkstuin aan een sloot en die worden dus gebruikt voor water geven. Eerlijk gezegd was het nog geen moment bij me opgekomen dat je zou kunnen bedenken dat daar vervuiling in zou kunnen zitten. Ik zou me niet druk maken hoor, gewoon lekker gietertjes slootwater gebruiken!
  5. Emelten? Of eten die geen koolplantjes? Mijn buurvrouw op de tuin had nl. precies hetzelfde met haar slaplantjes. Losse blaadjes naast het plantje. Wat gegraaf leverde een handvol emelten op.
  6. De Bionica is 1 van de drie aardappelsoorten die ik heb gepoot. Benieuwd of ze het echt beter doen vwb aardappelziekte.
  7. Volgens mij is dat een bakerpraatje en inmiddels ontkracht.
  8. Gisteren heb ik voor het eerst rabarber geoogst. Wel op de verkeerde manier las ik later, ik heb de stelen gewoon afgesneden terwijl je ze af moet draaien (tegen stengelrot). Het is een groene soort dus best redelijk zuur maar met een combinatie van suiker en suikervervanger is het toch een goeie moes geworden! Vanavond wordt deze bij de speklapjes van de barbecue! Maar nu vroeg ik me toch het volgende af. Blijft een rabarberplant eigenlijk continu nieuwe bladeren (en stengels maken) tijdens het groeiseizoen? Of is het gewoon over op een gegeven moment?
  9. Het lijkt mij ook leuk om er eens een keer bij te zijn. Mocht het allemaal doorgaan dan ben ik ook zeer geinteresseerd in vlees Jorieke! Ik weet niet of je het op de planning hebt staan om tegen die tijd iets te laten slachten maar ik dacht, ik roep het alvast
  10. Ik ben geenszins een expert, 't is ook mijn eerste jaar paprika's zaaien maar ik heb begrepen dat je het beste verspeent als de eerste twee 'echte' blaadjes aan het plantje zijn verschenen. Omdat mijn paprikaplantjes al best lang waren heb ik een deel van het steeltje onder de grond gezet, dat schijnt te kunnen, aan het steeltje groeien dan wortels. Tot nu toe doen mijn plantjes het op die manier best goed.
  11. Ik sla eveneens even over, genoeg uitprobeersels momenteel in de vensterbank
  12. Tot mijn grote vreugde zijn bijna alle peper- en paprikazaadjes die ik heb gezaaid ontkiemd. Kun je pepers en paprikas met een deel van hun steeltje diep in de aarde poten? Ik heb begrepen dat dat bij tomaten kan en dat zich dan over het gehele steeltje een wortelstelsel ontwikkelt?
  13. Gisteren gezien bij de Action. Twee jampotjes met schroefdeksel, plus etiketten, plus receptenkaartje, plus stukjes rood/wit geruite stof voor over het dekseltje en rood/witte touwtjes voor maar EUR 1,70. Ik wist niet zeker of dat goedkoop was maar kon bijvoorbeeld bij Brouwmarkt niet goedkoper vinden. Ook nog eens leuk verpakt in een cadeaudoosje dus ook leuk om weg te geven wellicht.
  14. Volgens mij is dat voor 12 issues hoor. Maar je hebt gelijk, er is sinds kort ook een digitale uitgave en ik ga dus ook overschakelen naar een abonnement voor m'n iPad. Mis ik wel de zaadzakjes maar goed dat is dan wel weer een excuus om bij leuke Engelse zaadleveranciers te mogen bestellen
  15. Yep, het tijdschrift bestaat al een jaar. Ik heb vorig jaar 1 of 2 keer een uitgave gekocht maar ben er persoonlijk niet zo weg van. Veel recepten en andere zijdelings gerelateerde artikelen. Over echt moestuinieren gaat misschien maar 15 % van de inhoud. Leuker blad vind ik Grow Your Own uit Engeland. Puur en alleen over kweken van groente en fruit (met een klein beetje informatie over zaken als kippen en bijen houden). Leuk is ook dat er elke maand 1 of meer zakjes zaad worden meegestuurd. Bij het februari exemplaar (vorige week ontvangen) zelfs 6 zakjes (meiknolletjes, paarse broccoli, wortels en de rest weet ik niet meer....) http://www.growfruitandveg.co.uk/
×
×
  • Nieuwe aanmaken...