Ga naar inhoud

Sakura

Members
  • Aantal items

    87
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

1 Volger

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Vlaanderen
  1. Vandaag mais geoogst, twee courgettes, nog heel wat snijbiet en enkele soorten pompoenen.
  2. Leuke fotoreportage Heel mooi ook hoe je op vele foto's een mooie compositie maakt.
  3. Vandaag wat courgetten, paprika's en aubergines uitgedeeld.
  4. Ik weet niet of je exact hetzelfde wil als op de foto of kan dit misschien een alternatief voor je zijn? http://www.tuinadvies.be/shop/product.php?id=3305
  5. Ik heb ze vorig jaar gezaaid en dit jaar opnieuw. Bij mij waren het struikbonen, tussen de 40 en 60cm hoog ongeveer.
  6. Ik heb gehoord dat pastinaken na 1 jaar veel slechter gaan kiemen en dat het beter is om elk jaar vers zaad te kopen als je pastinaken wil zaaien. Dit jaar heb ik nog geen pastinaken gezaaid, maar vorig jaar en het jaar ervoor kiemden ze nog redelijk tot goed.
  7. Ook hier waren de komkommers uit zaad niet bitter. Wel zoals Gemma zegt in het begin veel mannelijke bloemen, maar na een tijdje komt dat ook wel goed. Vorig jaar hebben we zo'n 6 kg komkommers van 2 planten kunnen halen.
  8. Ik zou stro rond de planten leggen pas als er effectief aardbeien aan komen, dan liggen die niet in de aarde en zullen ze minder snel gaan rotten.
  9. Dit weekend was het eindelijk zover, het stuk land dat we kregen werd gefreesd en we hebben 11 bedjes kunnen maken van 2,5 op 1,4 meter. Erwten, paprika's, aubergines, aardappelen en kolen werden uitgeplant. Verder zaaiden we nog wortels, snijbiet, kropsla, spinazie, rode biet, stengeluitjes en quinoa. Wanneer de bonen, mais, pompoenen, courgettes en komkommers klaar zijn om uit te planten, gaan we verder een nieuw stukje laten frezen. Ik ben erg tevreden met het gedane werk . Voorlopig ziet het er nog wat kaal uit, maar van zodra er wat meer te zien valt, zal ik een foto maken.
  10. Ik heb zo eens confituur/jam gemaakt met enkel pectine. Ben wel onmiddellijk aan die potjes begonnen en weet dus niet hoe lang ze houdbaar zijn. Ik heb gewoon de aanwijzingen gevolgd die op de doos stonden en niks van suiker bij gedaan. Voor de rest gewoon als alle andere confituur gemaakt. Smaakte behoorlijk zuur, maar toch nog goed te eten. Ik vond het persoonlijk wel goed smaken. Ik heb "Pec plus" gebruikt, daar had ik goede ervaringen mee.
  11. Sakura

    Mei

    Helaas niet veel updates kunnen brengen. De voorgezaaide erwten en capucijners nog niet in volle grond kunnen planten omdat het stuk land dat we zouden moeten krijgen pas eind april werd omgeploegd en dan is er nog een stuk te kort. En door de voortdurende regen de laatste anderhalve week ook weinig kunnen in orde brengen op het land. En dan zijn er nog de kolen en pompoenen, courgettes, komkommers en bonen moeten nog gezaaid worden. Is wel wat minder natuurlijk omdat ik voor mijn gevoel enorm achterloop met verschillende zaken . Thuis gaat het voorlopig wel goed. Al twee keer radijzen kunnen oogsten, wortels zien er goed uit, spinazie komt mooi op en binnenkort mogen ook de tomaten naar buiten in pot .
  12. Mijn deelneming en veel sterkte met het verlies.
  13. Ik heb anders gestemd. In mijn moestuintje thuis ga ik meerdere keren per dag kijken hoe alles loopt, zeker in het volle seizoen. Ik vind het gewoon fijn om dan buiten te zijn ook. Maar op de moestuin die we kunnen gebruiken (niet aan huis) moet de tijd het nog uitwijzen. Land is nog maar recent omgeploegd en veel hebben we nog niet kunnen doen. Hopelijk binnenkort wel, want heb al veel plantjes voorgezaaid.
  14. Als je moestuinieren in bakken en potten meerekent, zit ik nu aan mijn vierde seizoen. Elke keer leer ik weer iets nieuws bij of denk ik van: volgend jaar probeer ik dat ook eens! Het zal echter mijn eerste jaar zijn dat ik zal moestuinieren in volle grond. Is even afwachten hoe dat gaat, maar ik denk er veel uit te kunnen leren
  15. Estemy, qua benamingen kan ik je niet helemaal helpen, aangezien ik zelf nog wat zoekende ben daarin. Mijn ervaring is dat het handig is als je op het zakje kijkt bij de beschrijving. Daar staat meestal aangegeven hoe hoog de steun moet zijn, van daaruit kan je al een beetje afleiden of het een struikboon of stokboon is. Pronkbonen zijn ook staakbonen, maar zijn een andere soort (phaseolus coccineus), in tegenstelling tot de gewone snijboon (phaseolus vulgaris). Een pronkboon is behoorlijk veelzijdig. Je kan hem als snijboon eten of laten afrijpen en de zaden opeten (zoals bij droogbonen). De pronkboon is een klimmer, dus voorzie een steun van minstens 2 meter. Ik heb zelf al 2 jaar bonen gezaaid in mijn SQFG, stokbonen dan. Persoonlijk maak ik een wigwam met 4 bamboestokken, die ik naar de hoeken van het vak toe plaats. Rond elke stok plaats ik dan 2 tot 3 bonen. Zo heb je in totaal 8 tot 12 bonen per vak. Hopelijk ben je hiermee een beetje geholpen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...