Ik ben nu de 50 al flink voorbij, maar slechts zelden zal ik zeggen dat het vroeger beter was dan nu. De smaak van aardbeien is een uitzondering. Toen ik nog kind/puber was (zo'n 50 à 35 jaar geleden) aten we vaak aardbeien tijdens het seizoen. Mijn vader kocht die dan per kratje van zo'n zes kilo of soms gingen we er zelf plukken bij vrienden. Ik herinner me duidelijk dat je van die aardbeien dan gemakkelijk het kroontje kon los trekken en dat de kern van de aardbei dan bijna altijd aan het kroontje vast bleef zitten en dan bleef er een mooi uitgeholde aardbei over. Die smaakte dan ook overheerlijk. Als ik tegenwoordig aardbeien koop en het kroontje er van af probeer te trekken komt de aardbeikern er nooit vanzelf mee uit. Op Youtube vind je nu zelfs
hoe je zoiets best met een rietje doet.De 'moderne' aardbei lijkt me ook 'compacter' (meer gewicht per volume) dan de 'ouderwetse' aardbeien. De smaak vind ik nog altijd lekker, maar toch heb ik de indruk dat mijn 'jeugdaardbeien' nog lekkerder waren. Mijn vragen: Hebben (de iets ouderen onder) jullie dezelfde indruk over die smaak, kroontjes verwijdering en compactheid van de aardbeien? Zo ja, waar kan dat aan liggen? (Aardbei variëteiten (nieuwe rassen die een hogere opbrengst geven)? Teelmethodes? Heeft er iemand een verklaring?