Nasuada Geplaatst: 29 oktober 2016 Share Geplaatst: 29 oktober 2016 Jorieke, heb je zin om binnenkort een keer samen kaas te maken?Ik heb 3 malletjes en kan evt melk van de boer meenemen. Heb ook nog verschillende kruiden die wij destijds samen gehaald hebben.Heb ook nog stremsel maar moet even checken of die nog goed is. Quote https://www.deblijehoeve.nl/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 30 oktober 2016 Share Geplaatst: 30 oktober 2016 Ja hoor, lijkt me gezellig Zat ik ook al over te denken Quote Giga-gaas.nl Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Nasuada Geplaatst: 30 oktober 2016 Auteur Share Geplaatst: 30 oktober 2016 Leuk zal je van de week een pm sturen met mogelijke datas wanneer ik zou kunnen dan kunnen wij afspreken. Quote https://www.deblijehoeve.nl/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 30 oktober 2016 Share Geplaatst: 30 oktober 2016 Top, mochten er nog meer mensen mee willen doen...? Ik kan ook melk halen, maar misschien kan iemand aan geiten-, of schapenmelk (of kamelenmelk, etc. ) komen? Quote Giga-gaas.nl Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Anna3 Geplaatst: 2 november 2016 Share Geplaatst: 2 november 2016 Wil wel, maar of het ook kan ligt aan de datum en mijn chauffeur(s).. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Nasuada Geplaatst: 2 november 2016 Auteur Share Geplaatst: 2 november 2016 Ik zou 19 of 20 november kunnen of 26 of 27 november.eens kijken wat de gastvrouw zegt. Quote https://www.deblijehoeve.nl/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 3 november 2016 Share Geplaatst: 3 november 2016 Ja hoor, dan kan ik Quote Giga-gaas.nl Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 3 november 2016 Share Geplaatst: 3 november 2016 Dan kunnen we ook (blauw-, wit-)schimmelkaasjes willen maken als jullie dat willen? Ik moet alleen even kijken of ik nog genoeg schimmelpoeder heb Anders moet dat besteld worden. Quote Giga-gaas.nl Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Anna3 Geplaatst: 3 november 2016 Share Geplaatst: 3 november 2016 Leuk, een zaterdag heeft mijn voorkeur. Mijn chauffeur vraagt morgen even na of hij 19 of 26 een (voetbal)-aanstelling in de buurt van Zelhem kan krijgen, dan weet ik welke van 2 zaterdagen ik een lift kan krijgen Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 3 november 2016 Share Geplaatst: 3 november 2016 Geweldig..Ik lees hier vast een verslag.. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Nasuada Geplaatst: 3 november 2016 Auteur Share Geplaatst: 3 november 2016 Leuk, dan hou ik die zaterdagen alvast vrij.Is het mogelijk dat we 3 series maken?Een gouds kaasje een schimmelkaasje en een brie x 3?Ik heb net een bestelling voor het brouwen bij brouwmarkt gedaan. Kan er morgen nog wel achteraan bellen om spullen bij te bestellen scheelt weer verzendkosten.Laat even weten wat we nog nodig hebben als dat kan. Quote https://www.deblijehoeve.nl/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Nasuada Geplaatst: 3 november 2016 Auteur Share Geplaatst: 3 november 2016 De 19 zou dan toch het best uitkomen,26 heb ik een feest waarbij nu blijkt dat ik al omb15.00 uur verwacht wordt .hopelijk macht dat met de voetbalcarrière:-)Stremsel die ik heb is over datum september 2015 daar hebben we niks meer aan. Quote https://www.deblijehoeve.nl/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 4 november 2016 Share Geplaatst: 4 november 2016 Oh dan wil ik sowieso wel een zakje van beide. Blauwschimmel en wit dus. https://www.brouwmarkt.nl/brouwmarkt-producten/yoghurt-komboecha-maken/kaasmaken/stremsel-kaasferment/schimmelcultuur-penicillinum-roqueforti-voor-500-ltr.html en https://www.brouwmarkt.nl/brouwmarkt-producten/yoghurt-komboecha-maken/kaasmaken/stremsel-kaasferment/schimmelcultuur-penicillinum-candidum-voor-250-300-ltr.html  Mocht het nog lukken... Quote Giga-gaas.nl Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Nasuada Geplaatst: 4 november 2016 Auteur Share Geplaatst: 4 november 2016 Zal er een mail achteraan sturen Quote https://www.deblijehoeve.nl/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 4 november 2016 Share Geplaatst: 4 november 2016 Hebben ze de bestelling ondertussen niet al verstuurd dan? Ze zijn vrij snel Quote Giga-gaas.nl Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Nasuada Geplaatst: 4 november 2016 Auteur Share Geplaatst: 4 november 2016 Nee want ik had voor betaling middels overschrijving gekozen en heb het nog niet overgemaakt. Ga ik morgenochtend doen. Dus komt vast goed. Quote https://www.deblijehoeve.nl/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Anna3 Geplaatst: 4 november 2016 Share Geplaatst: 4 november 2016 Dan wordt het de 19e. 3 series van 3 verschillende kazen, leuk hoor! Van hoe laat tot hoe laat duurt dit feestje dan? Wat moet ik allemaal meenemen? Qua vormen heb ik voor goudse (edam) 2x 650g en 2x die kleine en voor camembert heb ik er een. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 5 november 2016 Share Geplaatst: 5 november 2016 Het lijkt mij handig om brie/camembert te maken, en dan 2 Goudse kaasjes waarvan we er 1 enten met blauwschimmel? Dat wordt dan de Blauda. Dan hebben we qua maken maar 2 verschillende recepten/werkwijze, en toch 3 verschillende kaasjes. En hebben we genoeg aan 1 camembertvorm en 2 Goudse-kaas-vormen genoeg. Of 3 of 4, hoeveel Goudse kaasjes je maar wilt maken(/kunt persen straks) natuurlijk. Voor roquefort hoef je ook niet veel te doen qua snijden/wassen/etc. Maar het vergt veel concentratie om 3 van die verschillende pannen en hoeveelheden stremsels en schone lepels (NIET met de witschimmellepel in de Goudse-pan bijv.) en rusttijden enzo bij te houden. Vandaar. Quote Giga-gaas.nl Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Nasuada Geplaatst: 6 november 2016 Auteur Share Geplaatst: 6 november 2016 Lijkt mij prima plan. Ik wist niet zeker welke vormen ik voor de brie en roquefort moeten hebben.zag dat je ook pfv buis ergens gebruikt hebt.Kan je een foto plaatsen van wat jij gebruikt?Mijn hubbie kan van foodpvc nog nog wel wat voor mij maken.Heb ook mandjes besteld voor nu op voor een ander iets. Quote https://www.deblijehoeve.nl/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 6 november 2016 Share Geplaatst: 6 november 2016 Foto's staan wel in het camembert topic meen ik. Ik zal even zoeken.Je hebt wel flink wat stremsel gekocht Met het kleinste flesje maak je al een flinke berg kaas. Maar dan weet je dat voor volgend jaar Quote Giga-gaas.nl Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Nasuada Geplaatst: 6 november 2016 Auteur Share Geplaatst: 6 november 2016 Dan kunnen wij productie draaien voor de "ambachtelijke "markt Quote https://www.deblijehoeve.nl/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
angela Geplaatst: 7 november 2016 Share Geplaatst: 7 november 2016 Of de MTFD???? Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 8 november 2016 Share Geplaatst: 8 november 2016 Nasuada: in het camemberttopic in het 1e bericht staat een foto van de PVC vorm voor camembert. De gaatjes hoeven niet over de hele vorm, alleen de onderste rand en dan een paar randen boven elkaar. De vorm moet wel (een stuk)hoger zijn dan de kaas die je wilt maken, want er moet veel wrongel in dat dan nog een heel eind inzakt door het uitlekken. Quote Giga-gaas.nl Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Charly Geplaatst: 8 november 2016 Share Geplaatst: 8 november 2016 Hallo allemaal,Vraagje: is de 19de een besloten aangelegenheid? (Dat kan ik me nl prima voorstellen, een mens heeft maar zoveel plek in zijn keuken immers.)Mocht er anders nog een plekje zijn, zou ik het leuk vinden om ook langs te komen... Quote wees bevriend met kleine dingen Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 8 november 2016 Share Geplaatst: 8 november 2016 Kom gerust langs hoor Gezellig. Heb je al eens kaas gemaakt? En/of spullen in huis voor dat doel? Of kijk je mee? (dit ivm plannen hoeveel melk er gehaald moet worden, of ik genoeg grote pannen heb, etc.) Quote Giga-gaas.nl Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.