Aardbei sap inmaken, wecken
Net als vorige maand kilo's aardbeien gekregen. Toen zijn ze in zijn geheel geweckt, met daaraan suikerwater toegevoegd.
Nu maar eens sap gemaakt en in flesjes geconserveerd. En de tijd genomen om de handelingen die daarbij komen kijken op plaatje vast te leggen.
Voorbereidingen: flesjes verzamelen, schoonmaken en elk potje het juiste dekseltje geven. In de vaatwasser worden de flesjes gewassen op 70 gr. programma en de dekseltjes worden in een pan uitgekookt.
Etiketten verwijderen. De meest lastige lijmresten worden 1 dag met pindakaas in de week gezet. Geen gezicht maar het werkt . Nogmaals Rantje; super .
Nog wat boeken naslaan
8 kg. aardbeien eerst met kroontje er nog aan snel gewassen en ontgroent in 1 uur tijd
Heb het compostbak gehalte gewogen: 320 gr.
De aardbeien gepureerd in blender ( kleine stukjes erin gelaten ) en op 8 kg., 2 zakjes vanillesuiker, 1 kg. kristalsuiker en 1 fles ( eigengemaakte ) rode bessensap toegevoegd om de kleur wat donkerder te krijgen.
2 grote pannen ermee gevuld en aan de kook gebracht
de pruttelende, schuimende massa
Flesjes gevuld en goed dichtgedraaid
Met z'n allen in het al kokende water gezet. 30 min. op 90 gr. gehouden. Ik heb dan wel een elektrische ketel, gebruik daarbij toch nog een thermometer, dat is toch wel duidelijker.
het resultaat van een nuttig besteedde regenachtige zondag
3 reacties
Aanbevolen reacties