9-5-2021
Eindelijk is het vandaag wat warmer geworden.
Afgelopen week was nog fris en winderig.
Door een lichte storm op 4 mei kon ik zelfs de vlag niet hijsen, maar er was ook weer regen en dat is mooi want dat is de laatste jaren ook wel anders geweest.
Eerst maar een foto van de rabarber van vorig weekend. Na een stuk van deze taart had ik toen geen puf meer om de foto nog te plaatsen.
De rabarber is afgelopen week goed gegroeid, vooral door de regen dus we zien deze taart maar even als een kleine vingeroefening.
Het eten was nog winters afgelopen week.
Door de koude wind was wat comfort food zoals deze risotto met winterpostelein wel op zijn plaats.
Ik ben ook begonnen om de snijbiet van vorig jaar te oogsten en op te ruimen.
Door de kou kwam de groei er niet in maar op hun plek wil ik de late aardappels nog zetten.
Een flinke plant na een jaartje groeien:
Ik oogst ook veel uit de bak die nu open staat. Alles groeit nog harder dan we kunnen eten.
Raapsteeltjes zijn altijd welkom.
Hier vegetarisch met kcipstuckjes of hoe dat ook mag eten.
De storm op 4 mei zorgde er voor dat alles wat nieuw is op het complex goed getest werd.
De spinazie is goed en goed gelukt, ook is ze wat steviger geworden omdat de ramen er niet meer op lagen.
In de pan.
En in een quiche.
En naar het bord, dan mag het de volgende dag weer mee naar de tuin om mij daar energie te geven.
Salade in wording. De sterrenkers begint nu wel wat taai te worden, ik zal nog wat nieuwe zaaien.
Na weer twee dagen werk zijn de aspergeruggen klaar. Laat de asperges maar komen.
De laatste twee jaar vanaf 18 april, nu door kou vanaf medio mei.
Asperges groeien pas boven de 10/11 graden en gelijk hebben ze.
Over ruim vijf weken is helaas het seizoen al weer over.....
Nieuw hier is mijn wilgentenen hekje tegen het verwaaien straks.
Ik heb de bescherming bij de peulen verwijderd, alleen nog wat prikkers om ze naar het gaas te geleiden.
Ze zullen nu hard gaan groeien.
Een wat rommelige oogst, van alles wat. De jonge andijvie van onder glas gaat nu ook de pan in.
Het geeft ook een wat rommelig bord, maar gelukkig kan ik hier erg van genieten.
De voorraad knoflook is helaas op. Maar de verse knoflook is klaar en mag nu even mee naar de keuken.
Andijvie:
Raapstelen :
De raapstelen met sukadelappen:
Het zorgt er voor dat er toch langzaam ruimte komt.
Het eerste raam van de lage kas is leeg en gespit na de buien van afgelopen dagen.
Eens kijken wat er in gaat, ik heb genoeg liefhebbers klaar staan.
Nog even de tussenstand bij de tuinbonen.
De Aquadulce achteraan zijn mooi aan het bloeien.
De gewone tuinbonen vooraan nog niet.
Maar in de luwte heb ik Driemaalwit staan en die beginnen nu ook te bloeien.
Ik ben benieuwd hoeveel dagen er straks tussen de oogst zit bij de verschillende soorten.
Het weer gaat nu weer naar normale waarden en we krijgen nog wat regen:
Er wordt door Matrijs nog steeds gebakken, zuurdesembrood, glutenvrij en met gluutjes.
Omdat Matrijs bakt mag ik vandaag wel zeggen dat ze een perfect aan het worden zijn.
De rabarberoogst van dit weekend:
- 6
10 reacties
Aanbevolen reacties