14-6-2019
Voor vandaag heb ik peultjes als avond eten.
Er is een paar dagen niet geplukt en gisteren kwam ik er door de regen ook niet aan toe.
De Norli peulen zijn aan de beurt.
Er zitten al wat dikkere peultjes tussen maar dat is bij Norli geen probleem.
De erwtjes die ontstaan zijn lekker zoet.
De peulen hebben dit jaar mooi gegeven maar nu is de Norli op zijn retour. Als je goed kijkt zie je dat de toppen beginnen te verkleuren naar groen geel en ook komen er nu geen bloemen meer aan. Nog een keer een mooie oogst en ik kan ze opruimen voor ze meeldauw krijgen.
De Norli peulen staan hier voor de doperwtjes die ik op de volgende rij gezet heb en bijna klaar zijn.
Op de foto is het niet goed te zien maar ze komen tot halverwege de foto, het is een laagblijvend soort die ook zonder gaas kan.
Maar nu met alle regen ben ik blij dat ze hoog staan en niet liggen
Ik kan wel een kleine kilo gebruiken en pluk er nog Herault peulen bij tot mijn bakje vol is.
De Herault peulen zijn wt groter en blijven iets langer leeg en worden een stuk hoger.
Van de tagine van gisteren is nog wat over en ik wil daar een vissoepje van maken.
Ook wil ik er sla en primeur aardappeltjes bij maken.
Ik weet het, vaak is het of soep of sla, maar bij zo veel sla moet je toch wat.
Ik oogst er radijs en rucola bij samen met wat kleine knoflook en de kleinste sjalotten.
Door de droogte zijn de eerste sjalotten niet groot geworden maar ik oogst ze dankbaar want de uien zijn ng niet klaar.
Dan naar huis want er komt een donkere lucht aan. Ook is het tijd voor mijn rust en moeten de peultjes afgehaald.
Maar eerst een kom pompoensoep ( met pompoen uit eigen tuin uit de vriezer) en een snee Marokkaans brood.
0 reacties
Aanbevolen reacties
Er zijn geen reacties om weer te geven.