Ga naar inhoud

Seizoenen van Jorieke

  • updates
    429
  • reacties
    1521
  • bezoekers
    1156818

Vooral druk met varkens en kaas en worst maken


Even een update, die weinig tot niets met de moestuin te maken heeft. (op wat kruiden die uit eigen tuin komen na, voor de worsten en de kazen )

 

Ik ben de laatste weken vooral druk met het verwerken van vlees, het maken van droge worsten, en het maken van verschillende kazen (van melk van de koeien van de buurman).

 

Daar heb ik in de lente en zomer geen tijd meer voor, dan neemt het tuinwerk mijn dagen weer over. Dus ik moet genoeg kaas maken voor het hele jaar En droge worsten moeten koel hangen, en ik ga er geen speciale ruimte voor maken of kopen (oude koelkast o.i.d.) dus dan zit je ook vast aan de winter en vroege lente.

 

IMG630681701422546158.JPG

IMG670889741422546454.JPGIMG671580721422546462.JPG

IMG664226011422546752.JPG

5 reacties


Aanbevolen reacties

Jane Doe

Geplaatst:

Ziet er mooi gelukt uit, goed gemaakt

Heel wat werk, maar de moeite waard. Kaas maken heb ik ook nog gedaan. In de toekomst gaan Loraine en ik ook weer kaas maken. Daar kijk ik erg naar uit, zo een zin in.

Laat het jullie lekker smaken.

appelvrouw

Geplaatst:

Wat zien je kazen er prachtig uit Jorieke! Waar moeten we aan denken qua smaak? Het ziet er in ieder geval uit al boerenkaas van de markt Met de worsten ben je ook druk geweest, ik heb het topic een beetje gevolgd. Heerlijk. Maak je ook kruidenworst?

nick86

Geplaatst:

Heel gaaf hoor! Prachtig als je het allemaal zelf zo kunt doen!

 

Kost dat veel tijd om zo een grote kaas te maken?

Indy

Geplaatst:

Wauw,dat ziet er heel goed uit

Jorieke123

Geplaatst:

Het maken van een kaas kan best veel tijd in beslag nemen ja. Zeker nu ik de melk ook eerst 'even' pasteuriseer, om eens te zien of dat verschil geeft in de luchtgaatjes.

Dat opwarmen moet langzaam, het afkoelen snel. Daarna zuursel toevoegen en lekker laten trekken. Dan stremsel, ook weer wachten, dan snijden, weer wachten, enz. enz. Veel korte stappen, met veel tijd daartussen.

 

En daarna elke dag de kaas keren, voorzien van coating of wax, en weer een tijdje elke dag keren.

 

Maar goed, als je eenmaal elke week 1 of 2 kaasjes maakt, dan heb je er wel handigheid en routine in. De vrij platte kaas weegt net geen kilo, dat dikke bolle kaasje weegt 600 gram. Op de foto lijken ze misschien enorm Valt dus wel mee.

Gast
Voeg een reactie toe

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...