Ga naar inhoud

Heirloom Gärtnerei

  • updates
    229
  • reacties
    493
  • bezoekers
    32392

5 reacties


Aanbevolen reacties

Wat heb je al vroeg grote borlotto's. Ook mijn vraag of je die met peul en al eet?

Natuurlijk eet je wel de hele tuinbonen met peul en al?

Link naar reactie

Moet eerlijk bekennen dat ze uit de kas komen, vandaar zo vroeg. Buiten pas half mei, dus deze maand gezaaid.

De gehele boon als snijbonen, dit keer borlotto snijbonen stampot gegeten. Was zeer lekker, voor die nieuwschierig zijn mijn recept. Zelfgemaakte aardappelpuree, met bouillon (melk kan ook voor die dat willen). Rundergehakt (varkens, half om half of wat men wil) met champions, uien en kruiden en specerijen naar wens. Bonen (spertie-, snij- en borlotto bonen kunnen) koken, alles aan de puree toevoegen, roeren en verwarmen. En smullen maar, voor de varkensvlees liefhebbers met spek kan ook, in plaats van gehakt.

aangepast door Jane Doe
Link naar reactie

Dat doe je goed! Ik heb nog niet eens tuinbonen aan mijn planten zitten wel bloemen;) Wanneer heb je ze gezaaid (gelegd)?

Link naar reactie

De tuinbonen zijn februari in de kas gezaaid en maart buiten geplant (voor gezaaid in trays). We waren dit jaar laat, normaal eind of begin jaar. Nu komen we in de knoop met de opvolgende gewassen.

En de borlottobonen zijn in maart gezaaid en geplant in de kas.

aangepast door Jane Doe
Link naar reactie
Gast
Voeg een reactie toe

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...