Ga naar inhoud
  • updates
    49
  • reacties
    90
  • bezoekers
    2080

De eerste (kleine) oogst


geertlaurent

7248 weergaven

De eerste oogst radijsjes, de knollen (290 gram) gaan morgen tussen de sla. De bladeren zijn al soep geworden, echt lekkere soep en super eenvoudig! Ik begrijp niet dat ik in vroeger die bladeren gewoon weggooide...

 

2014-05-13134730_zps97bb046c.jpg

2014-05-13213542_zps9c7f69fe.jpg?t=1400012932

 

 

Bijna 1 kg aan spinazie geoogst, gaat onze Alexander (6 maanden oud) morgen lekker van smullen. Dat wordt echte "vers van het veld" groentepap. Wat groeien die dingen toch snel! Gelukkig had ik eerst op het forum nog eerst even opgezocht hoe je spinazie het best oogst, anders had ik ze er gewoon uitgetrokken in plaats van de blaadjes geknipt De eerste keer is altijd moeilijk hé

 

2014-05-13212755_zps30a40fae.jpg?t=1400012020

 

 

Rucola, voor bij de sla en de radijsjes. De sla ga ik morgen pas knippen dan blijft hij nog lekker vers. Stokbrood met groenten en ei uit eigen tuin Nu nog kaas en hesp uit eigen tuin en het is compleet

 

c7273d2f-5390-43cf-8ed9-ebe794c36792_zps572f62f4.jpg?t=1400012213

2014-05-09124036_zpsf11219ea.jpg?t=1399927083

7 reacties


Aanbevolen reacties

Mooi
Dank je wel

 

Wordt morgen lekker smullen, jammer dat het broodje nu nog met kerstomaatjes uit de winkel moet. Maar daar komt deze zomer verandering in, met de plantjes van Willy erbij heb ik ineens een 20 tal tomaten staan en ik kon vorig jaar al niet volgen met het oogsten van 5 planten

Link naar reactie
De eerste oogst radijsjes, de knollen (290 gram) gaan morgen tussen de sla. De bladeren zijn al soep geworden, echt lekkere soep en super eenvoudig! Ik begrijp niet dat ik in vroeger die bladeren gewoon weggooide...

Klinkt goed, heb je een recept wat je wilt delen?

Link naar reactie

Als je tomaten over heeft kun je van ze ook soep maken (tomatensoep met room is het beste, maar zonder kan ook) en die soep kun je invriezen. Ook kan je pastasaus inmaken (pasta bolognese saus zonder vlees = eigenlijk een puree van je tomaten+kruiden+zout/peper erbij) en dan is dat in de oude jampotten maanden goed en als je dan pasta gaat maken (lasagne, bolognese of zelfs pizza) ben je heel snel klaar, want de saus is er al, alleen pasta en gehakt erbij! Daarom zijn er bij ons nooit te veel tomaten.

Link naar reactie
De eerste oogst radijsjes, de knollen (290 gram) gaan morgen tussen de sla. De bladeren zijn al soep geworden, echt lekkere soep en super eenvoudig! Ik begrijp niet dat ik in vroeger die bladeren gewoon weggooide...

Klinkt goed, heb je een recept wat je wilt delen?

Tuurlijk:

 

Je neemt '1 bussel radijsjes' en knipt er het loof af, je doet dit in 1 liter water met 2 kippen bouillon blokjes. Je voegt 1 kleine/normale aardappel toe, 20 minuten op het vuur en daarna wat currypoeder toevoegen. En klaar is ie

 

1 bussel was de hoeveelheid die je op de foto ziet.

aangepast door geertlaurent
Link naar reactie
Gast
Voeg een reactie toe

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...