het verschil tussen voedsel en zaailing
...bestaat bijkbaar slechts uit een paar uur extra weken! Ik schreef eerder al dat ik, naapend van Alys Fowler, gedroogde groene bonen bij de supermarkt had gekocht, HAK in dit geval, en die met een handvol tegelijk in een bakje natte aarde heb gelegd.
Gedroogde bonen kun je niet eten. Op de verpakking stond: 8 uur voorweken, en dan bereiden volgens recept. In plaats van in een bak water, liggen mijn bonen feitelijk in een bak natte aarde te weken. Zelfde verschil. En in plaats van ze na 8 uur als voedsel te bereiden, heb ik ze gewoon lekker nog een paar uurtjes laten liggen. En welja, prompt beginnen ze druk te ontkiemen! Fascinerend gewoon. Dat het verschil tussen voedsel en zaailing slechts een paar uurtjes voorweken is. Natuur is fantastisch. Ik kan gewoon niet stoppen met kijken!
Ik vind het vooral erg schattig dat die boontjes een soortvan op hun kiemlobje proberen 'op te staan. Fier trachten ze hun erwtenhoofdje op te richten. Fenomenaal!
2 reacties
Aanbevolen reacties