Alle pompoenen op een rijtje
De laatste pompoenen zijn binnen.
De meeste zijn buiten afgerijpt, daar laat ik ze zo lang mogelijk eigenlijk maar omdat er hier voor de aankomende nacht 1 graad is voorspeld wil ik geen risico nemen. Gelukkig als we zijn met veel ruimte in huis kunnen ze naar de beneden voorkeuken..het oude keukentje in het voorhuis. Als de inmaak annex vriendenkeuken klaar is kunnen ze daar mooi liggen, maar dat duurt nog wel een wintertje, Lie wil ook zijn broodoven dichtmaken enz...
De oranje pompoenen hebben een aardige hoeveelheid vruchten gegeven. De mooiste vruchten komen van het experiment pompoen tussen aspergerijen..hier heeft één plant 5 grote vruchten gegeven die meer dan 2 x zo zwaar zijn als hun broertjes gezaaid uit hetzelfde zaadpakje. En dan ook nog wat kleineren. Bovendien hoefde ik dat pad tussen de asperges niet vrij te houden van onkruid. Win/win!!
Verder had ik bij de oranjes één Halloweenpompoen, één Turkse muts en een stuk of 8 Baby Bears.
De patissonnen zijn op een enkele na niet uit eigen tuin, maar bedoeld om met Halloween hoofden van te maken..
Bij de beige 2 x butternut( die groeien hier nooit zo goed, is gewoon een te late soort voor dit vochtige landklimaat) en 2 Dutch Croockneck, waarvan er al een in de soep is gegaan..de roze middenachter is de Pink Jumbo Banana..die bewaard lekker lang en zal in het vroege voorjaar nog gegeten kunnen worden
Ik had niet twee maar t liefs 3 Triambles..er kwam er nog een onder het blad uitzetten.Ik ben benieuwd naar de smaak.Verder twee kleine Blue Hubbards, links een groene muts, en rechts achter twee nog niet gekleurde Baby Bears...Linksachter ligt mijn enige Kakai.
De twee eikelachtige pompoenen op de voorgrond heb ik gekregen op de Jardinades..ik weet niet meer de naam helaas, ik vind ze geweldig mooi!
Zo ziet mijn voorkeukentje er nu uit
(En zo heb ik lopen slepen ):
Nog even een Eau de Vie update: we hebben er nog een ton bij geleend en die gevuld met de rijpe kwetsen...op de foto stam 8 tonnen, maar het zijn er nu 9...we zullen nog wat glazen bonbons moeten kopen om al die gestookte drank mee naar huis te nemen vanaf de stoker van de winter...op deze hoeveelheid hebben we nooit gerekend.
Als laatste mijn appel en kweeperenvoorraad. Morgen gaan we met de appels naar de appelsapmakerij
9 reacties
Aanbevolen reacties